Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Serbarea de Crăciun a celor nouă feți-frumoși

La Grădinița „Þara Piticilor

Serbarea de Crăciun a celor nouă feți-frumoși

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi fost nu v-am povesti.

Se făcea că într-o seară de vineri, am fost invitați de Zâna feților-frumoși tocmai pe tărâmul celălalt, în Oncea, în Þara Piticilor. În falnicul Castel al poveștilor, locuit de cei nouă feți-frumoși și ilene cosânzene, nu poți pătrunde decât urmând și urcând scările fermecate. De ce fermecate? Pentru că oamenii răi nu le pot urca. Fiind alunecoase și mișcătoare, aceștia cad în prăpastie. Ajunși la ușă, nu a trebuit să sunăm sau să batem, nici să spunem vreo formulă magică. Ușa s-a deschis pur și simplu. Așa am trecut pentru prima oară pragul grădiniței celor nouă-feți frumoși și ilene cosânzene. Fiind o seară magică, Zâna și cei nouă prinți și prințese, îmbrăcați de sărbătoare, și-au propus să-i vrăjească pe părinții și bunicii veniți la serbarea lor. Dar nu cu Abracadabra sau cu alte formule, ci cu versuri și cântece în română și engleză, în germană și italiană..., dansând împreună cu Regina castelului, cunoscută și îndrăgită de la „Dansez pentru tine”.
Moș Crăciun și desaga lui proverbială
Mare și frumoasă a mai fost petrecerea lor, încât, Moș Crăciun, auzind și văzând ce se petrece la Grădinița „Þara Piticilor” numai ce li s-a arătat, așa după cum îl știți, dragi copii: îmbrăcat oficial pentru întâlnire, cu desaga în spinare, cu blândețea și bunătatea sa. O, nu vă mai spun cu câtă bucurie a fost primit și poftit lângă bradul lor, fiind servit cu o cafeluță și ciocolată caldă.
Moșul, care le știe pe toate, nu a așteptat să fie implorat, ci degrabă și-a desfăcut desaga și a început să citească numele imprimate pe pachete; pentru ca fiecare prinț și  prințesă să primească din mâna lui darurile pe care și le-au dorit cel mai mult. Citind cu atenție scrisorile lor, Moșul a știu exact ceea ce și-a dorit fiecare. La sfârșit, ca satisfacția tuturor să fie deplină, a înmânat un dar și Zânei celei bune, Ioana, care îi privea și îi sorbea din ochi cu admirație, bucurându-se de bucuria lor. I-am lăsat pe toți fericiți... să jubileze, să zburde și să se pozeze cu Moșul, iar noi am încălecat pe-o șa și v-am relatat serbarea lor așa. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (63 de poze), accesați Galeria foto: Serbarea de Crăciun a celor nouă feți-frumoși.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020