Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Balul bobocilor de la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu”

Joi seara, la No Problem

Balul bobocilor de la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu”

Astă-seară (joi, 24 ianuarie 2008), Consiliul elevilor de la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” a organizat sărbătoarea bobocilor sanitari. Din toamnă, bobocii au evoluat foarte mult, după cum a remarcat și Mihai Baneș, prezentatorul evenimentului. În primul rând, nu mai erau emoționați și crispați, stângaci și timizi. Titlurile de Miss și Mister boboc au fost cucerite de Diana Rob și Sorin Popa.

 “Examen final”
Ca la orice manifestare, unii ies în față, fiind cunoscuți ca protagoniști principali, concurenți, actori și artiști, dar mulți alții rămân anonimi, cei care de fapt au făcut posibilă acțiunea, care au muncit zeci de ore la repetiții pentru câteva minute de reprezentație pe scenă. Alături de Carmen Raluca Penzeș, președintele Consiliului elevilor, au trudit pentru reușita balului: Csabi Bărbuleț, Diana Pașca, Mihaela Letea, Loredana Pașca, Lucian Popa, Adina Pogan, Daniel Bodea, Bogdan Ivan și Gilda Mureșan, îndrumați de profesorii diriginți și prof. Daniela Lascău, director adjunct al liceului, coordonator al tuturor manifestărilor de tineret din școală. Pe boboci i-ați văzut cu câtă nonșalanță au evoluat, ca niște “absolvenți”, vorba lui Mihai , fără trac, cu eleganță și stil; se simte experiența câștigată la repetiții, iar artiștii, ca artiștii și vedetele! Printre ei, Lakatos Sabrina și Roland Tibi, într-un număr de dans țigănesc bine primit de public, băieții din a XII-a D (unu și unu) au prezentat diferite tipuri de ținute, trupa de teatru a clasei a X-a A ni l-au redat pe nenea Iancu, așa după cum îl știm, cu înțelepciune și umor, ironie fină și mult talent în a-și creiona personajele și a le pune în situații comice în care își dau arama pe față, dând ocazie spectatorilor să se amuze de prostia și incultura lor, dar și de ridicolul situației în care sunt puși. De această dată, eminenții școleri și-au dat “Examen(ul) final” în fața părinților. Și ca tacâmul să fie complet, nu se putea bal fără “No sens” (trupa de succes a sanitarilor), care de cinci anișori încântă mereu la orice reuniune, mereu proaspeți, cu achiziții de ultimă oră. Veteranii și fondatorii sunt acum studenți, dar nu au putut uita de unde au plecat și s-au întors la bază simțindu-se bine acasă, printre boboci. Artiștilor școlii li s-au alăturat campionii mai mari și mai mici ai lui Darius Domocoș (trupele Bizar și Ritm-Mic), precum și dansatorii (instructori) Florin Culda-Raluca Gale, de la clubul “Stephany”, cu două reprize de dans sportiv.
Probe pașnice și boboci inspirați
Mihai Baneș e mare meseriaș în prezentări de spectacole, de aceea îl preferă conducerea liceului și organizatorii manifestării, fiind nelipsit de la balurile sanitarilor. Cu experiență și talent, rezolvă orice situație, insuflă încredere și dă siguranță celor aflați în cazuri disperate. Pe boboci i-a stimulat mereu și le-a spulberat orice urmă de emoție fie că s-au aflat în fața unor probe practice, precum cea cu polonicul și tigaia fie că s-au confruntat cu proba de cultură generală care de obicei îi stresează pe toți concurenții.
Diana și Sorin – Miss și Mister boboc
Sărbătoriții serii s-au distrat, iar unii, mai norocoși și mai inspirați, au și câștigat. Pe podiumul de premiere au ajuns după o confruntare sută la sută sportivă și amicală, fără ranchiună și ură de “clasă”, Diana Rob și Sorin Popa, fiind încoronați regina și regele balului, pe treapta a doua au urcat Adela Mariș și Andrei Pop, iar pe următoarea, Szasz Anett și Mihai Bărbulescu.
Balul a plăcut, iar distracția a continuat pe ringul atât de îndrăgit de toți liceenii orădeni. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Balul bobocilor de la Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 noiembrie 2020

Poza zilei

Alina-Diana din Chicago


La Poza zilei de astăzi (sâmbătă, 28 noiembrie 2020), vă dăm un semnal, spunându-vă că Alina-Diana din Chicago a ajuns pe OviDan, dar nu singură, după cum puteți lesne deduce din imagine.
Vom reveni cu mai multe informații, poze și video din Chicago (în serial)!
(OviDan)