Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Magia Crăciunului la Lic. Tehnologic „Horea” Marghita

Într-o atmosferă de poveste

Magia Crăciunului la Lic. Tehnologic „Horea” Marghita

Credem că cea mai frumoasă dintre sărbători și mai iubită, atât de cei mici, cât și de cei mari, de săraci și de bogați, în egală măsură, este sărbătoarea Crăciunului.

În aceste zile, suntem mai buni, mai veseli, mai sănătoși, dar parcă și mai omenoși. Fiecare copil sau bătrân își amintește cu plăcere de frumoasele sărbători ale Crăciunului, datorită momentelor speciale pe care le-au trăit. De fiecare dată, copiii îl așteaptă cu atâta drag pe Moș Crăciun, în fața căruia recunosc, fără teamă și jenă dacă au fost cuminți sau dacă au făcut năzbâtii. Ei știu că Moșul e bun, iertător și darnic; le aduce tuturor daruri, iar pentru aceasta și ei se pregătesc să-i recite o poezie sau să-i cânte ce știu ei mai frumos, cu care să-l impresioneze. O altă bucurie a sărbătorii este inegalabilul pom (brad) de Crăciun. El ne aduce în case mirosul, aroma pădurii, și toată frumusețea naturii; bradul este simbolul purității și veșniciei. Apoi, în feerica seară de Crăciun, ca și în Ajun, răsună în chip magistral, peste tot, colindele care vestesc Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, trimis de Dumnezeu să ne mântuiască de păcate.
Așadar, Sfintele Sărbători ale Crăciunului sunt cele mai așteptate și binecuvântate sărbători de peste an, mai cu seamă la sate, unde tradițiile străvechi sunt păstrate cu sfințenie. Peisajul feeric este emoționant: la tot românul, casa e luminată aparte acum; prin geamuri licăresc lumânările, iar luminițele și globurile colorate creează magia; mesele sunt îndestulate cu bunătăți tradiționale.
Într-o asemenea atmosferă de poveste au petrecut Crăciunul și elevii liceului nostru - Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita, îndrumați de doamnele profesoare: Barna Oana, Capota Alina, Susan Iulia și Capota Anamaria, precum și de domnii profesori: Popa Adrian, Sabău Remus și Chirobocea Cristian.
Serbarea lor magică de Crăciun s-a desfășurat în magnifica sală de sport a Marghitei.
În realizarea acestui proiect, am fost sprijiniți de conducerea liceului (director - dl prof. Iulius Radu Timar) și consilierul educativ, doamna profesor  Durnea Luminița Angela, cărora le mulțumim pe această cale.
Din partea echipei de proiect, a colectivului de elevi și cadre didactice, vă rugăm să primiți urările noastre sincere pentru un an 2013 mai fericit, cu sănătate și realizări nenumărate! (Alina Capota)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Magia Crăciunului la Lic. Tehnologic „Horea” Marghita.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 octombrie 2019