Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Fundația NATO Charity Bazzar din Bruxelles e tot mai aproape de bihoreni!

Ieri, dna Katalin Schmidt a revenit la Oradea pentru a înmâna un nou cec

Fundația NATO Charity Bazzar din Bruxelles e tot mai aproape de bihoreni!

Luni (7 ianuarie 2013), la sala mică a Primăriei Oradea, dna Katalin Schmidt, președintele Fundației NATO Charity Bazzar din Bruxelles, a înmânat un cec simbolic președintelui Asociației „Sf. Nicolae – ocrotitorul săracilor” din Salonta.

„Aș dori să-i multumesc domnului primar Ilie Bolojan pentru sprijinul său, pentru implicarea sa personală în realizarea acestui eveniment, precum și Primăriei Oradea, pentru colaborare și parteneriat.
În cadrul acestui eveniment aș dori să spun câteva cuvinte despre NATO Charity Bazzar, despre succesul proiectului calculatoare pentru școlile din județul Bihor, apoi voi invita reprezentanții Asociației „Hațieganu-Papai Pariz” a Spitalului „Dr. Pop Mircea” din Marghita, care vor prezenta rezultatele obținute în urma finanțării din 2011. La finalul conferinței, Asociația „Sf. Nicolae – ocrotitorul săracilor”, din Salonta va fi invitată să prezinte în câteva cuvinte organizația și proiectul depus la NATO Charity Bazzar”, a spus dna Schmidt.
Să ne reamintim că în 4 ianuarie 2012, tot doamna Katalin Schmidt a înmânat un cec simbolic reprezentanților Asociației „Hațieganu-Papai Pariz” a Spitalului „Dr. Pop Mircea” din Marghita, în sala mare a Primăriei Oradea, asociație care în 2011 a beneficiat de un premiu de 8.800 de euro, pentru achiziționarea a două aparate medicale.
„NATO Charity Bazzar a împlinit 44 de ani în 2012. Bazzar, anual, organizează un târg de Crăciun care este un eveniment social, în cadrul comunității internaționale a NATO. Scopul Bazarului este de a strânge bani pentru organizațiile caritabile din Belgia și la nivel internațional. În 2012, am strâns peste 184.000 de euro și am finanțat 25 de organizații caritabile. Participanții la Bazar sunt membri ai alianței, precum și națiunile partenere în programele pentru pace. În 2012, 37 de națiuni au fost reprezentate. Acesta are loc sub auspiciile soției secretarului general, care este, de asemenea, patronul nostru principal. La Bazar, fiecare națiune dispune de un stand la care sunt vândute produse și obiecte de artizanat care sunt specifice țării pe care o reprezintă. Există și un restaurant internațional la care membrii organizației oferă mâncăruri și prăjituri tradiționale. De asemenea, se organizează o mare tombolă, în cadrul bazarului, cu premii extraordinare, care sunt oferite de țările participante și sponsorii lor naționali”, a precizat doamna Katalin Schmidt.
Proiectul „Calculatoare pentru școlile din Bihor”
Proiectul a fost demarat din inițiativa personală a președintelui Fundației NATO Charity Bazzar din Bruxelles, inimoasa doamnă Katalin Schmidt, care a dorit astfel să ofere școlilor din județul Bihor calculatoare.
„În primul rând doresc să-i mulțumesc dlui Alexandru Moș, membru marcant al Clubului Rotary, pentru deschiderea și amabilitatea față de acest proiect. Clubul Rotary a făcut posibil, de două ori în 2012, transportul acestor obiecte la Oradea, depozitarea și sortarea echipamentelor, fără ajutorul căruia nu am fi putut oferi această donație copiilor din Bihor... În luna aprilie, am donat școlilor din Bihor peste 285 de calculatoare, 149 de monitoare și 48 de imprimante, urmând ca în toamna anului trecut să reușim să mai dotăm alte școli bihorene cu încă 344 de calculatoare, 247 de monitoare, 67 de imprimante”.
În continuare, doamna Katalin Schmidt a invitat reprezentanții școlilor beneficiare, prezenți la eveniment, să vorbească despre reușita proiectului (C.N. „Mihai Eminescu”, școlile din Borș și Ineu de Criș...), reprezentanții Asociației „Hațieganu-Papai Pariz” a Spitalului „Dr. Pop Mircea” din Marghita au prezentat rezultatele obținute în urma finanțării din 2011, iar după primirea cecului, președintele Asociația „Sf. Nicolae – ocrotitorul săracilor”, din Salonta, doamna Dorina Mariana Marian, a vorbit despre organizația pe care o conduce și despre proiectul depus la NATO Charity Bazzar.
La final, doamna Katalin Schmidt a ținut să sublinieze faptul fundația va organiza și în acest an o sesiune de depunere de proiecte (până la 1 mai), îndemnând astfel și alte organizații non-profit din Oradea și județul Bihor să se înscrie pentru a beneficia de sprijin din partea fundației. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați  Galeria foto: Fundația NATO Charity Bazzar din Bruxelles e tot mai aproape de bihoreni!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 mai 2021