Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Concediul de maternitate pentru creșterea și îngrijirea copilului

Avocatul TV (8)

Concediul de maternitate pentru creșterea și îngrijirea copilului

Concediile de maternitate sunt condiționate de contribuția de 0,85%.

Pentru ca viitoarele mămici să poată beneficia de cele trei concedii specifice perioadei în care sunt însărcinate sau în care au născut deja, trebuie să se asigure că au contribuit pe o perioadă de minim o lună la stagiul de cotizare pentru aceste beneficii.
Multe din viitoarele mămici se confruntă cu dileme referitoare la concediile dedicate perioadei în care sunt însărcinate și la aspectele legale de care trebuie să aibe grijă când vine vorba de acordarea acestor concedii. De reținut este faptul că plata unui procent de 0,85% din salariu, efectuată pe cel puțin o lună de zile, garantează încasarea indemnizațiilor aferente celor trei concedii pe care viitoarea mamă le poate primi, fiind de notorietate faptul că plata acestora este destul de consistentă și contribuie semnificativ la bugetul familiei.
În cazul în care viitoarea mămică este angajată, angajatorul are obligația de a o informa și de a face plata acestei contribuții de 0,85%, iar în cazul în care desfășoară activități autorizate pe cont propriu, va trebui să informeze personal autoritățile financiare.
Excepțiile de la regula de 0,85%
Cum mai toate regulile au și excepții, nici această contribuție nu se dezice, astfel că femeile scutite de contribuția de 0,85% sunt cele care au parcurs concediul de maternitate, sunt studente la cursurile unei facultăți sau primesc pensie de invaliditate.
Concediul de risc maternal
Tot ceea ce implică ideea de risc trebuie tratat cu o mai mare grijă și necesită o protecție sporită, iar riscul maternal reprezintă un motiv consistent pentru a-i fi acordate mamelor drepturi suplimentare. Salariatele însărcinate, cele care au născut recent sau cele care alăptează sunt beneficiarii direcți ai acestui concediu, fiind îndreptățite să solicite angajatorului, în baza unui document medical, diferite facilități pentru a-și continua munca în condiții sigure, sau, în cazul în care nu îi pot fi acordate acestea, să beneficieze de concediu de risc maternal. Acesta se poate acorda integral sau fracționat, pe o perioadă ce nu poate depăși 120 de zile și, mai ales, nu trebuie să interfereze cu alte concedii prevăzute de lege. Condiția de stagiu nu trebuie îndeplinită în acest caz, astfel că cei 0,85% nu condiționează indemnizația primită în urma perioadei de concediu.
Concediul de maternitate
Dacă în perioada de sarcină, deschizatorul de drumuri spre concedii este cel de risc maternal, următorul este cel de maternitate, deosebit de important pentru confortul viitoarei sau actualei mămici. Dată fiind situația fiziologică delicată cu care majoritatea femeilor se confruntă, concediul de maternitate, acordat pe o perioadă de 126 de zile, vine în ajutorul acestora și le permite odihna necesară, asta pentru a nu intra în travaliu chiar la locul de muncă.
Și tatăl își poate lua concediu pentru îngrijirea copilului bolnav
Ultimul din trilogia concediilor este cel pentru îngrijirea copilului bolnav, iar de data aceasta protagonista concediului nu mai este doar mama, legea permițând și tatălui să-și poată lua câteva zile libere de la job pentru a avea grijă de micuț. Cuantumul indemnizațiilor pentru aceste trei concedii este de 85% din valoarea salarială, care se acordă pentru concediul de maternitate și de îngrijire a copilului bolnav, și de 75% pentru concediul de risc maternal.
Pentru detalii și pentru a te informa suplimentar, accesează www.avocat-tv.ro, secțiunea Subiecte. Acolo, avocat Mihaela Pleșea, alături de invitata sa, avocat Dana Barbu, oferă informații interesante legate de concediul de maternitate pentru creșterea și îngrijirea copilului.
Sursa: Avocat TV (www.avocat-tv.ro)
Puteți urmări emisiunea AICI

Trimite email
marți, 23 aprilie 2024, 04:34:47 Ora de vară a Europei de Est