Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Magia Crăciunului la „Miron Pompiliu” Ștei

În parteneriat cu Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură

Magia Crăciunului la „Miron Pompiliu” Ștei

În cadrul Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei , marți, 18 decembrie 2012, s-a desfășurat o nouă ediție a spectacolul „Magia Crăciunului”.

Programul a fost organizat de Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”, în parteneriat cu Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Ștei, fiind parte a proiectului anual „Sărbători creștine, popasuri duhovnicești”.
Cu răbdare, responsabilitate, multă muncă și profesionalism, învătătorii și profesorii școlii au pregătit și coordonat  elevii mai mari și mai mici într-un superb program de cântece și colinde, scenete, dansuri și multă voie bună.
La ora adevărului, sala Casei de Cultură s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea de părinți, bunici, frați și surori.
În deschiderea programului, învățătorii (costumați în robe) au interpretat colinde minunate, din suflet pentru suflet, în aplauzele fierbinți ale spectatorilor.
Spectacolul a fost prezentat de elevii Simona Sim (din clasa a VIII-a C) și Răzvan Fericean (din a VI-a C), alături de dl prof. Cristian Bunta.
Structurat în trei părți, programul a avut și un preambul, ca în povești. Magia Crăciunului nu putea începe decât cu formula „A fost odată” … o lume feerică, o lume de basm, o lume în care inimile copiilor erau pline de bucurie; printre ei, personajul din povestea „Fetița cu chibrituri” a prins viață în rolul interpret de Ana din a VI-a B.
Momentul magic, plin de bucurie, suspans și emoție l-a constituit sosirea lui Moș Crăciun, ajutat și însoțit de un „ren” și un „elf”.
În aplauzele generale, Moșul a urcat pe scenă, a dialogat cu copiii și a urmărit programul micuților.
În prima parte și-au dat concursul elevii clasei pregătitoare B, elevii claselor I A și B, a II-a A și B, a III-a A, B și C, respectiv a IV-a A (coordonați de învățătorii: Livia Igna, Alina Todor, Delia Mledea, Codruța Bogdan, Mirela Mateș, Adriana Fericean, Elena Gabor și Traian Petrișor.
În partea a doua, au urcat pe scenă școlarii clasei pregătitoare A și elevii claselor I C, D și E, a II-a A, C și D, respectiv a IV-a B și C (coordonați de învățătorii: Romulus Fâșie, Andreea Mihuța, Florina Creț, Simona Sabău, Cristian Bunta, Adriana Colda, Sanda Domocoș, Liana Moza și Florina Trip), iar în partea a treia a spectacolului, scena a fost monopolizată de gimnaziști, elevii claselor V-VIII, care au prezentat colinde în limba engleză (îndrumați de prof. Angela Vlas și prof. Anca Golița), sceneta „Nașterea Domnului”, prezentată de membrii cercului de teatru junior al școlii,  coordonați de profesorii de limba română (Simona Pantea, Adelina Mangra și Ioana Blaj) și alte minunate colinde, pregătite de profesorii de religie (Bogdan Baciu și George Drăgan).
Fiecare parte a spectacolului a fost presarată cu momente umoristice, cu alte cântece adecvate momentului și cu imagini de poveste.
La final, protagoniștii spectacolului, elevii-artiști și cadrele didactice, au primit felicitări din partea distinșilor invitați (dl primar Iulian Balaj și dl viceprimar Marius Cioară) și a doamnei director, prof. Georgeta Mușet. De asemenea, au fost adresate mulțumiri părinților și urări dragi tuturor celor care au adus pe scenă Magia Crăciunului.
La rândul său, Moșul cel bun și darnic a bucurat toți copiii cu darurile sale.
Pe această cale, echipa de proiect și organizatorii: prof. Georgeta Mușet - director, prof. Angela Vlaș – director adjunct, prof. Sanda Merce – consilier educativ, prof. Andreea Dumbravă, inst. Ileana Tomescu și prof. documentarist Gabriel Vancea, urează tuturor ca Magia Crăciunului să vă picure în suflete bunăstare și sfințenie, sănătate și prosperitate în 2013, împreună cu tradiționalul La mulți ani! (Ileana Tomescu)

Trimite email

vineri, 23 august 2019