Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Etapa județeană a concursului național de discurs public în limba engleză

Vineri, s-a desfășurat, la sala de ședințe a I.S.J.Bihor

Etapa județeană a concursului național de discurs public în limba engleză

La cea de-a XIV-a ediție (respectiv a III-a la nivelul județului Bihor) a concursului național de discurs public în limba engleză (cu tema: „New horizons, new frontiers” - „Noi orizonturi, noi frontiere”) s-au calificat nouă candidați: Loredana Arosculesei, Bianca Brata, Ioana Dume și Florin Þărău (de la Lic. T. “Nicolae Jiga”, din Tinca), Felix Bodea, Elena Moldovan și Peter Timea (de la Colegiul Economic “Partenie Cosma"), Diana Heveși și Andrada Marta (de la Lic. T. “Aurel Lazăr”).

 Elevii profesorului Ioan Mercea (de la Lic. T. “N. Jiga” din Tinca), ai profesoarelor Gabriela Ficuț, Andreea Ciobanu și Liana Grozescu (de la Col. Ec. “P. Cosma”) și ai prof. Liliana Ardelean și Natalia Gârba (de la Lic. T. “A. Lazăr”) au trebuit să susțină, timp de cinci minute, un discurs liber (de la tribună) pe o temă pregătită. Astfel, au fost prezentate subiecte cu tematică socială, cultură, educație, modalități de petrecere în mod plăcut și util a timpului liber, cu trimitere la contextul social și politic actual.
Pentru jurizare, inspectorul școlar de specialitate (limbi moderne), Delia Tarr-Popa, a apelat la prof. Valentina Hosu, Marta Fingermann, Adina Stancu și Costa Monica. Autorii celor mai bune patru prezentări (notate cu 85, 90 și 98 de puncte) urmează să reprezinte județul la etapa zonală (regională), programată în perioada 15-17 februarie, în cadrul celor opt regiuni de dezvoltare regională ale României, respectiv la inspectoratele școlare din județele Alba, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Neamț și Timiș, precum și București (inclusiv județul Ilfov). Semifinala națională, care va avea loc la București (între 7 și 9 martie), va grupa 40 de concurenți, câte cinci câștigători de la fiecare regiune, urmând ca la finala națională (tot din 7-9 martie), care se va ține la Palatul Parlamentului, să se califice zece finaliști, juriul fiind prezidat de ambasadorul Regatului Unit, domnul Robert Barnett. Există și o finală internațională (în 9 mai), la Londra, la care vor lua parte primii doi finaliști naționali din fiecare țară.
Bihorul va fi reprezentat la etapa regională de Felix, Diana, Andrada și Timea
Potrivit punctajelor obținute, primii patru clasați: Felix Bodea, de la Colegiul Economic “Partenie Cosma” (98 de puncte), Diana Heveși, de la Licceul Teoretic “Aurel Lazăr” (90 de puncte), Andrada Marta, de la Liceul Teoretic “Aurel Lazăr” (85 de puncte) și Peter Timea, de la Colegiul Economic “Partenie Cosma” (tot 85 de puncte) vor reprezenta Bihorul la etapa zonală (regională). 
Să mai spunem că vineri (25 ianuarie 2008), la etapa județeană, toți concurenții au primit diplome (dar și profesorii lor).
Inspectorul școlar de specialitate, prof. Delia Tarr-Popa, a ținut să felicite în mod deosebit elevii de la Liceul Teoretic “Nicolae Jiga” din Tinca pentru buna lor prezentare la etapa județeană, Ioana Dume (președintele CE) obținând chiar o mențiune onorabilă,  fiind clasată pe locul V (cu 75 de puncte).
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Etapa județeană a concursului național de discurs public în limba engleză.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 17 iulie 2019