Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eminescu e veșnic tânăr!

În universul eminescian

Eminescu e veșnic tânăr!

Marți, 15 ianuarie 2013, elevii claselor I D și a II-a A de la Colegiul Național „Arany Janos” din Salonta, coordonați de prof. Daniela Toma și Florica Dehelean, l-au omagiat pe Mihai Eminescu – „Luceafărul poeziei românești”.

Ei au înțeles să-i cinstească memoria recitând un buchet din poeziile sale: „Somnoroase păsărele” , „Pe lângă plopii fără soț”, „La mijloc de codru des”...  Recitalul lor a îmbrăcat forma unui concursul, intitulat „Eminescu printre  noi”; la final, recitatorii au fost recompensați cu diplome de merit.
În universul eminescian
Cei din clasa a II-a le-au prezentat colegilor mai mici momente importante din viața poetului; în universul cărților, doamna bibliotecară Dorina Popescu le-a îmbogățit cunoștințele, oferindu-le multe alte informații, pe înțelesul lor, despre copilăria și adolescența Poetului. În plus, ei au avut surpriza să asculte poeziile recitate de ei transpuse în cântec. Să mai spunem că în holul școlii a fost amenajată o frumoasă expoziție de carte, cuprinzând câteva volume de poezii, cum ar fi „Poesii” și „Poezii alese”, dar și proză.
Deși au trecut 163 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, Poetul a rămas veșnic tânăr, iar poezia sa, nemuritoare.
(Codruța Toma)

Trimite email

joi, 24 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.