Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Mihai Eminescu - Poetul românilor”

Marți, la Școala Gimnazială din Hinchiriș

Concursul „Mihai Eminescu - Poetul românilor”

Marți, în și de ziua lui Mihai Eminescu, la Școala Gimnazială Nr. 2 din Hinchiriș (comuna Lazuri de Beiuș), doamna director, prof. Bercea Simona Carmen, împreună cu elevii claselor V-VII, a organizat concursul „Mihai Eminescu - Poetul românilor”, la comemorarea a 163 de ani de la nașterea poetului nostru național.

Activitatea a început cu o prezentare ppt despre biografia și opera literară a lui Mihai Eminescu; în sinea lor, informațiile cuprindeau răspunsurile la întrebările concursului. Așadar, concursul avea să evalueze cunoștințele  prezentate în PowerPoint, precum și cunoștințele însușite la orele de limba și literatura română.
Cei 20 de concurenți au fost împărțiți în cinci echipe, fiecare echipă având câte patru membri; pentru identificare, echipele au fost „botezate” (echipa stelelor, ecologiștilor, vulturilor, steluțelor și brăduților). Concursul a cuprins 20 de întrebări, tip grilă, cu câte patru variante de răspuns, din care doar una era corectă); timpul de lucru a fost de 40 de minute.
Foile de concurs au fost corectate de dna prof. de limba română Ioana Filip.
Clasamentul
Echipa stelelor – locul I (92,5p.)
Echipa ecologiștilor – locul II (85 p.) 
Echipa vulturilor - locul III (80 p.)
Echipa steluțelor - locul III (80 p.)
Echipa brăduților - locul IV (65 p.)
Toți concurenții au participat cu entuziasm, au manifestat spirit de echipă, iar la final au fost premiați cu diplome. (S.C.B.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019