Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eminescu „în vizită” la Gurbediu

La 15 ianuarie

Eminescu „în vizită” la Gurbediu

La mijloc de ianuarie se petrec 163 de ierni de când Mihai Eminescu a căzut ca o lacrimă a lui Dumnezeu pe solul nostru românesc.

Elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială nr 1. Gurbediu, coordonați de doamna profesoară de limba română Lavinia Floruț, au omagiat ziua marelui geniu literar Mihai Eminescu, pentru a se lăsa pătrunși, ca în fiecare an, de minunatele versuri ale poetului.
Programul a început cu prezentarea biografiei eminesciene, de către eleva Boncea Saray ( cls. a VII-a). Apoi, un grup de elevi, din fiecare clasă au participat la concursul „ Mihai Eminescu prin ochi de copil”, ce a constat în întrebări referitoare la viața și opera poetului.
Pe un fond muzical adecvat – ce a cuprins melodii compuse pe versurile poetului - elevii au susținut un recital de poezie și au compus versuri dedicate poetului. Elevii implicați au fost: Danciu Sofica (clasa a VI-a), Danciu David (cls. a VI-a), Coteț Paula  (cls. a VIII-a), Ciuciu Claudia (cls. a VIII-a), Mladin Ioana (cls. a VIII-a), Ilieș Ovidiu (cls. a VII-a), Iacab Ioana (cls. a V-a), Mateaș Paula (cls. a V-a), Hodiș Darius (cls. a VI-a), Hava Darius (cls. a VI-a).
În final, au prezentat compoziții plastice inspirate din versurile poetului.
 Activitatea elevilor din Gurbediu, comuna Tinca, s-a dovedit a fi deosebit de instructivă, plăcută și aplaudată de publicul spectator. Lavinia Floruț

Trimite email

duminică, 23 februarie 2020