Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Maratonul lecturii a încoronat trei regi și patru regine!

La cea de-a V-a ediție

Maratonul lecturii a încoronat trei regi și patru regine!

Miercuri (16 ianuarie 2013), în amfiteatrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” a avut loc premierea participanților la cea de-a V-a ediție a Maratonului lecturii 2012.

„Astăzi (miercuri – n.n.), de fapt, îi sărbătorim pe copiii care au muncit un an de zile la acest concurs de lectură”, a precizat în dechiderea evenimentului dna bibliotecar dr. Mariana Barna, coordonatorul proiectului.
„Tot ceea ce citiți astăzi reușește să vă construiască o minunată casă, casa cunoașterii”
Invitată să adreseze un cuvânt participanților la Maratonul lecturii, doamna director manager Ligia Antonia Mirișan și-a exprimat bucuria văzând numărul atât de mare al participanților, atașați de ideea lecturii.
 „E o mare, mare bucurie pentru noi să vedem că așa de mulți elevi, așa de mulți tineri și chiar foarte tineri, copii chiar, sînt atât de atașați de idee lecturii...
Munca aceasta intelectuală, pentru că până la urmă este muncă, veți vedea că va da roade nu numai acum, dar veți vedea că în viitor, tot ceea ce citiți astăzi reușește să vă construiască o minunată casă, casa cunoașterii, pe care în fiecare an o îmbogățiți cu câte o floare, cu câte un pom, iar la sfârșit, să vedeți că aveți lângă această casă o grădină minunată”.  
În încheierea intervenției sale, doamna manager a ținut să sublinieze faptul că „acest eveniment este o minunată ocazie să încununăm astfel Ziua Culturii Naționale, ieri (marți – n.n.) a fost 15 ianuarie, când am aniversat 163 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, această zi care a devenit, pentru a treia oară, Ziua Culturii Naționale”.
La rândul său, doamna director adjunct Tavaszi Hajnal s-a adresat cititorilor maghiari, felicitându-i pentru participarea la cea de-a V-a ediție a concursului de lectură, o bună ocazie de a-și îmbogăți cunoștințele, de a lega noi prietenii, „dar și de a vorbi pe limba altora”.
Revenind la microfon, dna Mariana Barna a prezentat agenda evenimentului (cele trei etape): premierea participanților la Maratonul lecturii, Clubul de lectură al Fundației Ruhama și un moment artistic, realizat de elevi de la L.P.S. „Bihorul”, coordonați de dna prof. Edit Preoteasa.
Regii și reginele lecturii
„Dacă până la această ediție a concursului de lectură am avut câte un rege și o regină, la fiecare din cele două secțiuni (română și maghiară), anul acesta, la categoria de vârstă clasele III-IV, avem doi regi și o regină. De ce oare? Pentru că cei trei participanți au citit toate cărțile propuse de noi”, a precizat coordonatorul de proiect, doamna dr. Mariana Barna.
La categoria de vârstă clasele III-IV au fost desemnați doi regi (Burcă Paul-Samuel, de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” și Dan Mihai, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”) și o regină (Petrică Maria, de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”); un rege și o regină la secția maghiară: Fodre David Mark (de la Liceul Reformat „Szent Laszlo”) și Kovacs Erika (de la fosta Școală „George Coșbuc”).
La categoria claselor de gimnaziu (V-VIII), au fost încoronate două regine: Prodan Patricia (de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”) și Scorțe Patricia (de la Școala Gimnazială „Dacia”). A urmat premierea câștigătorilor care s-au clasat pe primele trei locuri, dar și a celorlalți participanți, astfel că în final, din cei 80 de concurenți înscriși, 50 au fost răsplătiți cu diplome, cărți și dulciuri.
La finalul festivității, dna dr. Mariana Barna, șeful secției pentru copii și tineret, a ținut să felicite toți copiii, pe învățătorii, profesorii și părinții acestora, precum și colegii care i-au fost alături, acționând ca o echipă: Adelina Boga, Mariana Soica, Simona Corbu Popa, Racsav Melinda și Majoros Eniko, mulțumind conducerii instituției, pentru tot sprijinul acordat.
„Bogăția minții rămâne nesecată!”
Patru dintre membrii Clubului de lectură al Fundației Ruhama (Toader Beatrice, Daragiu Alexandra, Ionuț Șerban și Sur Radonia), coordonați de dna instructor Maria Mierluț, au prezentat un recital de poezie, cu un profund mesaj educativ, îndemnând copiii la lectură, dar și la atitudini și comportament civilizat, ilustrative fiind în acest sens și fabulele selectate, precum și sloganul adoptat: „Bogăția minții rămâne nesecată!”
În realizarea momentului artistic și-au dat concursul trei dintre dansatoarele (gimnaste) ale dnei prof. Edit Preoteasa: Pantea Carina, Covaci Andresa și Jurcă Bianca, eleve ale Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (62 de poze), accesați Galeria foto: Maratonul lecturii a încoronat trei regi și patru regine!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!