Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Program cultural-artistic la Casa de Cultură a Municipiului Oradea

În cadrul programului YouthBank

Program cultural-artistic la Casa de Cultură a Municipiului Oradea

YouthBank este un program de educație non-formală destinat liceenilor. Programul a fost lansat in România în 2006, iar în prezent este implementat în 11 comunități din țară.

Programul YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora. Programul este administrat de catre un grup de adolescenți, selectați și instruiți în acest scop, și urmărește: constituirea, promovarea și administrarea transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate de cștre liceenii din 11 orașe din România: Alba Iulia, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș.
Echipa orădeană și-a propus să organizeze trei proiecte ce-i vor permite crearea fondului YouthBank. Amintesc astfel de târgul care a avut loc deja, în preajma sărbătorilor. S-a intitulat „YouthChrismas”, unde, se puteau achiziționa decorațiuni de sărbători executate manual de către echipa noastră, stand de împachetat cadouri,  precum și posibilitatea trecătorilor de a-și face fotografii cu Moș Crăciun și ajutoarele sale; organizarea unui eveniment cultural, intitulat „Habar n-am!”
Ultimul proiect pe care l-am trecut în calendarul nostru constă într-o petrecere tematică, intitulată „Retro night”.
Mâine, evenimentul cultural-artistic la CCM
Mâine, sâmbătă, 19 ianuarie 2013, la ora 18.00, la Casa de Cultură a Municipiului, lângă Piața Ferdinand. Invitații speciali vor fi: Corul de clopoței „Hosana”, scriitorii Florin Ardelean și Grațian Lascu, Toastmasters Oradea; programul va cuprinde: piesa de teatru „IONA”, duet instrumental, muzică folk, dans contemporan, precum și multe surprize. Prețul biletului este de 15 lei, iar banii reprezintă o donație.
Mark-Christopher Lukacs,
membru fondator YouthBank,Oradea, președinte al Consiliului Județean al Elevilor, Bihor, președinte al Consiliului Elevilor, C.N. „Mihai Eminescu”, Oradea

Trimite email

miercuri, 5 august 2020