Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eminescu - dragostea noastră

La Școala Gimnazială „Ioan Slavici”

Eminescu - dragostea noastră

Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici” din Oradea, îndrumați de doamnele prof. de limba și literatura română, Hiriș Anamaria și Balog Monica, au organizat un scurt program artistic prin care l-au omagiat pe „Luceafărul poeziei românești”.

 În cadrul programului elevii claselor gimnaziale au susținut un recital de poezie și muzică. Prin poeziile recitate de cei mai talentați elevi ne-am apropiat de sufletul plin de iubire al celui care avea să devină cel mai mare poet român al tuturor timpurilor.
În recital s-au implicat elevii claselor a VI-a A, a VII-a A și C, cu poeziile: „Fiind băiet păduri cutreieram”, „Ce te legeni...”, „La mijloc de codru...”, „Revedere”, „Floare albastră”, „Mai am un singur dor”. Clasele a V-a A și a VIII-a A s-au remarcat prin punerea în scenă a două scenete, reprezentând fragmente din „Scrisoarea III” și „Luceafărul”.
Programul s-a încheiat cu câteva cântece pe versurile lui Mihai Eminescu.
Prin trăirile pe care le-a generat în sufletele actorilor și artiștilor, dar și ale publicului, evenimentul va rămâne, cu siguranță, în mintea și inima tuturor. (Anamaria Hiriș)

Trimite email

sâmbătă, 4 iulie 2020