Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Manifestări variate pentru marcarea evenimentului de la 24 Ianuarie 1859

Joi, în cetatea „pedagogiștilor” orădeni

Manifestări variate pentru marcarea evenimentului de la 24 Ianuarie 1859

„Eu ți-s frate, tu mi-ești frate,
În noi doi un suflet bate!”

Cu ocazia sărbătoririi a 154 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, elevii ciclului primar de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” au memorat și au cântat „Hora Unirii”, au învățat pasul de dans și au dansat în curtea școlii Hora Unirii, purtând baloane, steaguri și haine în culorile tricolorului românesc. Ei s-au întrecut în a scrie pe baloane mesaje cât mai relevante pentru momentul sărbătorit.
Minunate hore de hârtie s-au confecționat la clasele I-III (prof. Angela Clonda, Aurelia Susan, Anca Marincean, Ionuț Andrei, Rodica Meza, Maria Donca, Maria Duma și Rodica Ghenț), precum și la clasa pregătitoare B (prof. Ioana Huszar).
La clasa a II-a A (prof. Georgeta Tifor) și la clasa a III-a A (prof. dr. Maria Donca) s-au vizionat prezentări PowerPoint  despre personalități ale Unirii. La clasa a III-a B (prof. Maria Duma) s-au vizionat de pe You Tube dramatizări ale povestirilor „Moș Ion Roată și Unirea” și „Moș Ion Roată și Vodă Cuza”.
La clasele a II-a B (prof. Rodica Panti), a IV-a C (prof. Lazar Cătălin) și a IV-a D (prof. Lavinia Sabău) s-au pregătit fișe de portofoliu, după care, a doua zi, în cabinetul CDI s-a desfășurat un concurs pe tema Unirii de la 24 Ianuarie 1859. 
Prof. Maria Duma
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Manifestări variate pentru marcarea evenimentului de la 24 Ianuarie 1859.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.