Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Săptămâna Unirii la „Unirea” Ștei

„Uniți în cuget și-n simțire”

Săptămâna Unirii la „Unirea” Ștei

Am avut o săptămână de sărbătoare în școala care poartă numele „Unirea”!

Luni, la cercul noastru de lectură, ne-am aplecat cu emoție și melancolie asupra a două povești de iubire, de „unire” de proporții „cosmice” eminesciene: prima, aceea din viața reală a scriitorului romantic genial, surprinsă și în volumul de corespondență ,,Dulcea mea doamnă, Eminul meu iubit”; a doua, cea a cuplului romantic imaginar, Cezara și Ieronim, din atât de îndrăgita nuvelă romantică „Cezara”. În aceeași zi am coborât la bibliotecă pentru a vedea expoziția de carte organizată cu prilejul săptămânii anterioare dedicate activității complexe a omului, poetului, jurnalistului, prozatorului genial, Mihai Eminescu.
Joi, 24 ianuarie 2013, am sărbătorit Ziua „Unirii”, amintindu-ne de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin contribuția căruia s-a realizat acum 154 de ani Unirea Principatelor Române, de eroii neamului, prin intonarea imnului național și recitarea unor poezii cu caracter istoric pe tema Unirii, încheind momentul cu o horă simbolică.
În numele elevilor participanți, al tuturor elevilor școlii noastre, le mulțumesc profesorilor din catedra de limbă și comunicare și catedra om și societate pentru momentele de dulce amintire a clipelor „Unirii”, pe care le vom purta în suflet, noi, profesorii, directorii și elevii, „uniți în cuget și-n simțire”! (Anamaria Kovacs)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Săptămâna Unirii la „Unirea” Ștei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020