Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Moodle Moot România 2013

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (16)

Moodle Moot România 2013

„Cuvântul Moodle a fost inițial un acronim pentru Modular Object-Oriented Dynamic Learning Envinronment care este foarte util pentru programatori și profesori.

Este, de asemenea, un verb care descrie procesul, parcurgere înceată a unui conținut, de a face lucrurile în manieră proprie, o metodă care adesea conduce la perspicacitate și creativitate. Aceasta se aplică atât modului în care Moodle a fost creat, cât și modului în care un student sau profesor abordează studierea sau predarea online. Oricine folosește Moodle este un Moodler”. [4]
Moodle Moot România 2013 este un eveniment anual, aflat deja la a patra ediție, având ca principal obiectiv schimbul de experință între Moodleri, adică între utilizatorii, dezvoltatorii și admnistratorii platformei de e-learning Moodle.
Invitație. Am vorbit în episoadele anterioare despre faptul că în anul 2011 am instalat platforma de e-learning Moodle la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad [1], iar în anul 2012 la Universitatea Agora din Oradea [2], unde oferim și găzduire gratuită școlilor gimnaziale și liceelor din județul Bihor. Acum vă fac o invitație, în calitate de membru al comitetului științific, de a participa la Moodle Moot România 2013” [3], întâlnirea anuală a utilizatorilor platformei de e-learning Moodle, 19-24 august, evenimentul fiind organizat de Moodle România [4], gazdă fiind Universitatea „Transilvania” din Brașov. Evenimentul se adresează elevilor, studenților, profesorilor, dezvoltatorilor și administratorilor de platforme Moodle. Comunitatea Moodle din România este în continuă extindere, o parte din membri fiind listați, cu linkuri, în pagina [5].
Domeniile vizate sunt: e-Learning, e-Pedagogy, e-Training, e-Skills; Moodle în învățământul preuniversitar - proiecte și exemple; Moodle în învățământul universitar - proiecte și exemple; Moodle instrument de trening.
Tematicile care vor fi abordate în cadrul expunerilor și dezbaterilor sunt: concepte, e-learning, standarde;  administrare, implementare, dezvoltare Moodle; managementul cursurilor; resurse, activități, evaluare; pedagogie, didactică.
Taxe de participare:
Trainer: 300 lei
Profesor universitar/preuniversitar: 250 lei
Student/elev: 100 lei
Grup (5 persoane): 200 lei / persoană
Taxa de participare vă permite accesul la:
Ateliere
Expoziție
Tombolă
Pauze de cafea/ceai
Masa de prânz
Dineu de deschidere / închidere
Vizită la Castelul Bran / Castelul Peleș
Mapa evenimentului
Taxa de participare la cursuri:
Dezvoltator de e-learning pe platforma Moodle (40 ore) - 500 lei
Administrator sistem informatic Moodle (80 ore )- 1.000 lei
Moodle pentru studenți/elevi - gratis
Cum se plătește taxa, programul evenimentului și alte detalii, puteți găsi la pagina [3]. Ioan Dzițac
Bibliografie
[1] http://online.uav.ro
[2] http://moodle.univagora.ro
[3] http://www.moodle.ro/moot2013/
[4] http://www.moodle.ro/
[5] http://www.moodle.ro/mod/resource/view.php?id=8

Trimite email
joi, 18 iulie 2024, 20:59:51 Ora de vară a Europei de Est