Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Moodle Moot România 2013

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (16)

Moodle Moot România 2013

„Cuvântul Moodle a fost inițial un acronim pentru Modular Object-Oriented Dynamic Learning Envinronment care este foarte util pentru programatori și profesori.

Este, de asemenea, un verb care descrie procesul, parcurgere înceată a unui conținut, de a face lucrurile în manieră proprie, o metodă care adesea conduce la perspicacitate și creativitate. Aceasta se aplică atât modului în care Moodle a fost creat, cât și modului în care un student sau profesor abordează studierea sau predarea online. Oricine folosește Moodle este un Moodler”. [4]
Moodle Moot România 2013 este un eveniment anual, aflat deja la a patra ediție, având ca principal obiectiv schimbul de experință între Moodleri, adică între utilizatorii, dezvoltatorii și admnistratorii platformei de e-learning Moodle.
Invitație. Am vorbit în episoadele anterioare despre faptul că în anul 2011 am instalat platforma de e-learning Moodle la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad [1], iar în anul 2012 la Universitatea Agora din Oradea [2], unde oferim și găzduire gratuită școlilor gimnaziale și liceelor din județul Bihor. Acum vă fac o invitație, în calitate de membru al comitetului științific, de a participa la Moodle Moot România 2013” [3], întâlnirea anuală a utilizatorilor platformei de e-learning Moodle, 19-24 august, evenimentul fiind organizat de Moodle România [4], gazdă fiind Universitatea „Transilvania” din Brașov. Evenimentul se adresează elevilor, studenților, profesorilor, dezvoltatorilor și administratorilor de platforme Moodle. Comunitatea Moodle din România este în continuă extindere, o parte din membri fiind listați, cu linkuri, în pagina [5].
Domeniile vizate sunt: e-Learning, e-Pedagogy, e-Training, e-Skills; Moodle în învățământul preuniversitar - proiecte și exemple; Moodle în învățământul universitar - proiecte și exemple; Moodle instrument de trening.
Tematicile care vor fi abordate în cadrul expunerilor și dezbaterilor sunt: concepte, e-learning, standarde;  administrare, implementare, dezvoltare Moodle; managementul cursurilor; resurse, activități, evaluare; pedagogie, didactică.
Taxe de participare:
Trainer: 300 lei
Profesor universitar/preuniversitar: 250 lei
Student/elev: 100 lei
Grup (5 persoane): 200 lei / persoană
Taxa de participare vă permite accesul la:
Ateliere
Expoziție
Tombolă
Pauze de cafea/ceai
Masa de prânz
Dineu de deschidere / închidere
Vizită la Castelul Bran / Castelul Peleș
Mapa evenimentului
Taxa de participare la cursuri:
Dezvoltator de e-learning pe platforma Moodle (40 ore) - 500 lei
Administrator sistem informatic Moodle (80 ore )- 1.000 lei
Moodle pentru studenți/elevi - gratis
Cum se plătește taxa, programul evenimentului și alte detalii, puteți găsi la pagina [3]. Ioan Dzițac
Bibliografie
[1] http://online.uav.ro
[2] http://moodle.univagora.ro
[3] http://www.moodle.ro/moot2013/
[4] http://www.moodle.ro/
[5] http://www.moodle.ro/mod/resource/view.php?id=8

Trimite email

duminică, 26 septembrie 2021