Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Moodle Moot România 2013

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (16)

Moodle Moot România 2013

„Cuvântul Moodle a fost inițial un acronim pentru Modular Object-Oriented Dynamic Learning Envinronment care este foarte util pentru programatori și profesori.

Este, de asemenea, un verb care descrie procesul, parcurgere înceată a unui conținut, de a face lucrurile în manieră proprie, o metodă care adesea conduce la perspicacitate și creativitate. Aceasta se aplică atât modului în care Moodle a fost creat, cât și modului în care un student sau profesor abordează studierea sau predarea online. Oricine folosește Moodle este un Moodler”. [4]
Moodle Moot România 2013 este un eveniment anual, aflat deja la a patra ediție, având ca principal obiectiv schimbul de experință între Moodleri, adică între utilizatorii, dezvoltatorii și admnistratorii platformei de e-learning Moodle.
Invitație. Am vorbit în episoadele anterioare despre faptul că în anul 2011 am instalat platforma de e-learning Moodle la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad [1], iar în anul 2012 la Universitatea Agora din Oradea [2], unde oferim și găzduire gratuită școlilor gimnaziale și liceelor din județul Bihor. Acum vă fac o invitație, în calitate de membru al comitetului științific, de a participa la Moodle Moot România 2013” [3], întâlnirea anuală a utilizatorilor platformei de e-learning Moodle, 19-24 august, evenimentul fiind organizat de Moodle România [4], gazdă fiind Universitatea „Transilvania” din Brașov. Evenimentul se adresează elevilor, studenților, profesorilor, dezvoltatorilor și administratorilor de platforme Moodle. Comunitatea Moodle din România este în continuă extindere, o parte din membri fiind listați, cu linkuri, în pagina [5].
Domeniile vizate sunt: e-Learning, e-Pedagogy, e-Training, e-Skills; Moodle în învățământul preuniversitar - proiecte și exemple; Moodle în învățământul universitar - proiecte și exemple; Moodle instrument de trening.
Tematicile care vor fi abordate în cadrul expunerilor și dezbaterilor sunt: concepte, e-learning, standarde;  administrare, implementare, dezvoltare Moodle; managementul cursurilor; resurse, activități, evaluare; pedagogie, didactică.
Taxe de participare:
Trainer: 300 lei
Profesor universitar/preuniversitar: 250 lei
Student/elev: 100 lei
Grup (5 persoane): 200 lei / persoană
Taxa de participare vă permite accesul la:
Ateliere
Expoziție
Tombolă
Pauze de cafea/ceai
Masa de prânz
Dineu de deschidere / închidere
Vizită la Castelul Bran / Castelul Peleș
Mapa evenimentului
Taxa de participare la cursuri:
Dezvoltator de e-learning pe platforma Moodle (40 ore) - 500 lei
Administrator sistem informatic Moodle (80 ore )- 1.000 lei
Moodle pentru studenți/elevi - gratis
Cum se plătește taxa, programul evenimentului și alte detalii, puteți găsi la pagina [3]. Ioan Dzițac
Bibliografie
[1] http://online.uav.ro
[2] http://moodle.univagora.ro
[3] http://www.moodle.ro/moot2013/
[4] http://www.moodle.ro/
[5] http://www.moodle.ro/mod/resource/view.php?id=8

Trimite email

joi, 14 noiembrie 2019