Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pledoarie pentru protejarea zonelor umede

Marți, la Școala Gimnazială Nr. 11

Pledoarie pentru protejarea zonelor umede

Marți (29 ianuarie 2013), dna profesor Angela Nuță, coordonator al proiectului Eco-școala, s-a întâlnit cu eco-comitetul în cadrul ședinței de prezentare a activităților derulate în semestrul I.

La nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 11 din Oradea, în cadrul proiectului Eco-școala sunt implicate 48 de clase, cu un efectiv de 981 de elevi și 53 de profesori. Ieri, reprezentanții claselor au trecut în revistă activitățile derulate în semestrul I, iar în partea a doua a reuniunii, organizați pe ateliere, și-au prezentat pe câte un poster mesajele – îndemn privind protejarea zonelor umede.
„Viață sănătoasă”
Potrivit agendei proiectului, în semestrul I, la nivelul fiecărei clase implicate în proiect, s-au derulat circa 12 activități, cea de-a 13 fiind ședința de ieri. „Scopul acestui proiect, aflat în cel de-al treilea an de derulare, este realizarea unor activități instructiv-educative complexe, cu caracter ecologic, cu implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice și părinților, dar și cu un ecou important în rândul comunității locale, a precizat coordonatorul de proiect, dna prof. Angela Nuță.
Și fiindcă ziua de 2 februarie – Ziua Mondială a Zonelor Umede – cade sâmbătă, am decis să o marcăm astăzi (marți – n.n.) prin alcătuirea unor postere, dorind astfel să facem o pledoarie pentru protejarea zonelor umede din județul nostru. Tema pe acest an a proiectului este „Viață sănătoasă”, iar  eco-codul după care ne ghidăm anul acesta este „Mediu sănătos pentru o viață sănătoasă”.
Fiind al treilea an de proiect, încercăm să obținem Steagul Verde și statutul de Eco-școală, lucruri care sperăm că se vor întâmpla în această primăvară, când va veni acea comisie de la București să hotărască dacă suntem eco sau nu suntem eco. Și eu sper să fim”.  
S-a trecut apoi la prezentarea în PPT a activităților, iar reprezentanții unor clase au dorit să concretizeze activitatea lor cu câteva produse sugestive.
În partea a II-a a ședinței, așa după cum avea să sublinieze și coordonatorul de proiect, s-a făcut o pledoarie pentru protejarea zonelor umede. După prezentarea PPT a unui material despre rolul și importanța zonelor umede, s-a trecut la munca pe ateliere, în cadrul celor nouă echipe. „Timp de 15-20 de minute, fiecare echipă va realiza un poster prin care să atrageți atenția asupra a două lucruri: cât de importante sunt aceste zone umede și eventual să încercați să schițați câteva îndemnuri, câteva sfaturi pe care toată lumea să le respecte vizavi de aceste zone umede”.
Încet-încet, posterele au prins contur, fiecare fiind unicat în felul său prin desene și imaginile decupate, prin mesajul transmis și realizarea artistică.
La final, reprezentanții echipelor și-au prezentat posterele în fața tuturor, fiind apreciați și aplaudați. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pledoarie pentru protejarea zonelor umede.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019