Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Hora Unirii în fața Primăriei Marghita

Și Liceul Tehnologic „Horea” a sărbătorit la 24 ianuarie

Hora Unirii în fața Primăriei Marghita

Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita a sărbătorit Unirea Principatelor atâta „acasă”, în școală, cât și în centrul orașului.

Elevii liceului, îndrumați de cadrele didactice, au marcat evenimentul de la 24 Ianuarie 1859, printr-o serie de activități educative, fiind subliniată figura luminoasă și personalitatea de excepție a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Manifestările au constat într-un recital de cântece și poezii patriotice, dar și referate pe tema Unirii, sub coordonarea profesorilor: Timar Iulius - directorul liceului, Barna Oana, Capota Alina, Dioș-Pupui Luminița, Capota Anamaria și Mateaș Vasile. La finalul activităților din cadrul liceului, elevii, împreună cu profesorii liceului, s-au deplasat în centrul municipiului Marghita, unde au încins Hora Unirii. La inițiativa viceprimarului, dl Ioan Lazăr, și în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Marghita, s-a reușit celebrarea zilei într-un mod inedit. În fața Primăriei s-au desfășurat ample manifestări cuprinzând evocarea momentului, poezie și cântec, fiind prezent un public numeros. Vremea prietenoasă a făcut ca toți cei prezenți în frumosul parc din fața primăriei să se bucure pe deplin de sărbătoare, încheind festivitățile cu o mare horă a unirii, la care s-au prins laolaltă copii, părinți, oficialități, cadre didactice și pensionari.
„Cadrele didactice au reușit să-i sensibilizeze pe școlarii noștri, valorificând potențele educative într-o activitate din centrul Marghitei, terminată într-o horă a celor mici și mari pentru realizarea educației patriotice. Unirea înfăptuită în 1859 trebuie să rămână vie in inimile tuturor românilor, mai ales ale tinerilor. Să fim mândri de trecutul nostru istoric și încrezători în viitor!”, a adăugat prof. de limba română Barna Oana. (Alina Capota)

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019