Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2013

163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

Cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”, elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Talpoș (comuna Batăr) au adus un omagiu marelui poet, prin vers și cânt.

Cu sprijinul doamnei director Pop Sofia-Grațiela și sub îndrumarea profesoarei de limba română, Herdean Natalia-Flavia, elevii claselor V-VIII au serbat într-un cadru festiv ziua de 15 ianuarie.
Momentul introductiv a fost prezentat de către prof. Herdean Natalia-Flavia printr-un material realizat în PowerPoint, despre viața și activitatea literară a „poetului nepereche”. După acest periplu prin viața și opera poetului, a urmat un moment literar-artistic al elevilor școlii. Astfel, s-au recitat poezii, s-a interpretat o scenetă din poemul „Luceafărul”, iar finalul a fost dedicat cântecului pe versuri eminesciene.
Despre Eminescu s-au spus, se spun și se vor spune multe de-acum înainte, dar cel mai frumos și mai bine a vorbit criticul literar George Călinescu:
„Astfel se stinse în al optulea lustru de viață cel mai mare poet pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc. Ape vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate și câte o stea va veșteji pe cer în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale”.
Profesor Herdean Natalia-Flavia

Trimite email

joi, 24 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.