Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2013

163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

Cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”, elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Talpoș (comuna Batăr) au adus un omagiu marelui poet, prin vers și cânt.

Cu sprijinul doamnei director Pop Sofia-Grațiela și sub îndrumarea profesoarei de limba română, Herdean Natalia-Flavia, elevii claselor V-VIII au serbat într-un cadru festiv ziua de 15 ianuarie.
Momentul introductiv a fost prezentat de către prof. Herdean Natalia-Flavia printr-un material realizat în PowerPoint, despre viața și activitatea literară a „poetului nepereche”. După acest periplu prin viața și opera poetului, a urmat un moment literar-artistic al elevilor școlii. Astfel, s-au recitat poezii, s-a interpretat o scenetă din poemul „Luceafărul”, iar finalul a fost dedicat cântecului pe versuri eminesciene.
Despre Eminescu s-au spus, se spun și se vor spune multe de-acum înainte, dar cel mai frumos și mai bine a vorbit criticul literar George Călinescu:
„Astfel se stinse în al optulea lustru de viață cel mai mare poet pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc. Ape vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate și câte o stea va veșteji pe cer în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale”.
Profesor Herdean Natalia-Flavia

Trimite email

sâmbătă, 26 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)