Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Flavius Bunoiu și-a prezentat bilanțul la „sfârșit de mandat”

Ce sfori se trag la Casa de Cultură?

Flavius Bunoiu și-a prezentat bilanțul la „sfârșit de mandat”

După patru ani în fruntea Casei de Cultură a Municipiului Oradea, Flavius Bunoiu, directorul instituției, a prezentat joi, 7 februarie 2013, bilanțul la „sfârșit de mandat”.

Gurile rele vorbesc despre desființarea instituției!
„În ceea ce privește subvențiile de la Consiliul Local, pentru că aceasta a fost cerința în 2009, atunci când am fost eu numit, să se reducă cheltuielile. S-au redus cheltuielile. Subvențiile de la Consiliul Local, o să observați că în 2008 au fost de 1.274.000 de lei, iar în 2012 au ajuns la 797.300; au fost și mai mici în 2011, dar acum vorbim de 2012. Practic, o scădere de 37 %. În același timp, veniturile proprii înregistrate de Casa de Cultură au crescut cu 64 la sută, de la 210.785 de lei la 346.197. Am făcut și o situație interesantă, pentru că mi se pare lămuritor felul în care a activat în acești ani Casa de Cultură. Practic, dacă în 2008, înainte de a veni eu, procentul de cofinanțare al Casei de Cultură era de 16.54 %, în 2012 a ajuns la 43 la sută. Practic noi am asigurat din venituri proprii cam 43 la sută din cheltuieli.
Cheltuielile de care vorbeam: bunuri și servicii, întreținerea sălii, salariile personalului, programele culturale și toate celelalte au scăzut cu 19 la sută față de anul 2008”.
De la limbajul cifrelor, dl director a trecut la prezentarea imaginii instituției la preluare. „A fost, practic, o ruină, care s-a renovat în 2010. Am mai trecut și printr-un audit, în 2009, ca să vedem care sunt problemele care trebuie să le rezolvăm, practic erau probleme peste tot. Au fost două reduceri succesive de posturi și de angajați, din aproximativ 20 de posturi, am rămas cu 4... Între timp, casa a devenit un spațiu destul de primitor”.
În continuare, dl director s-a referit la multitudinea de evenimente care au fost organizate și găzduite, pe scena casei urcând artiști, formații și personalități reprezentative (de la Victor Rebenciuc la Florin Piersic și Horațiu Mălăele), la intensa activitate online. „E singura instituție bugetară de cultură din țara aceasta care a fost remarcată și nominalizată la premii pentru campanii online. Anul trecut am ajuns până în finală...”.
Vorbind despre cel mai mare eveniment al instituției, „Toamna orădeană”, derulat cu mult succes, dl director ar fi bucuros să știe că evenimentul va continua.
Nu e foarte ușor să fii șef!
Neîmplinirile vin din domeniul managementului, după cum singur avea să recunoască.
„Din punct de vedere al managementului, cred că am făcut și eu destul de multe greșeli, datorită vârstei și datorită faptului că am învățat managementul acesta din mers. Nu e foarte ușor să fii șef și, bineînțeles, să lucrezi cu oamenii. Acesta este cel mai greu lucru, pe care cine vine în urma mea trebuie să-l înțeleagă și să-l aplice cât mai bine...
Dacă scrieți, scrieți că le mulțumesc și partenerilor care de-a lungul timpului și-au dat mâna ca să ajute evenimentele acestea. Sunt lucruri pe care probabil că n-o să le știe nimeni, cât a muncit un partener sau altul sau cât a fost dispus să lase de la el chiar dacă nu avea îndreptățirea să facă lucrul acela, dar sunt foarte mulți oameni în orașul acesta; vorbim de hoteluri, restaurante, toți cei care au lucrat la poliție, la jandarmerie, poliția locală, când au fost evenimente și concerte, au fost întotdeauna alături de noi”.
„Cel mai greu lucru a fost să concediez oameni”
La întrebările jurnaliștilor, dl director a fost foarte rezervat și zgârcit, nedorind să facă declarații „incendiare” cum ar fi dorit unii.
Pentru a doua oară a recunoscut că e greu să lucrezi cu oamenii. „Am avut probleme cu personalul pentru că am avut scântei cu ei la început. Cel mai greu lucru a fost să concediez oameni. Acolo cred că a fost... Nu greșeala că i-am concediat, ci greșeala cum am pus problema cu personalul la început. Pentru că ei erau mai în vârstă, eu mai tânăr, eu veneam din afară, ei de-acolo. N-a fost foarte simplu”, a încercat să ne lămurească Flavius Bunoiu. (Ovidiu DAN)

Trimite email

marţi, 11 mai 2021