Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În vizită la prietenii noștri de la A.D.O.R.

Liceeni de la C.N. „Mihai Eminescu”

În vizită la prietenii noștri de la A.D.O.R.

În virtutea parteneriatului ce reunește elevi ai învățământului de masă cu tineri având nevoi speciale, elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, însoțiți de doamna dirigintă Ramona Tătar, au realizat o vizită de cunoaștere la Centrul de Zi „Iedera”, locul în care tinerii diagnosticați cu sindrom Down primesc ajutor de specialitate.

Tinerii afiliați A.D.O.R. au primit vizita liceenilor care au fost informați de doamna Lucia Ciobanu, coordonator și președinte al instituției, despre profilul copilului cu sindrom Down și despre nevoile lui speciale. După această prezentare succintă, elevii au fost lăsați să relaționeze cu tinerii vizitați, fiecare dezvăluindu-și disponibilitatea sufletească.
Vizita a continuat cu o prezentare a Centrul de Zi în care tinerii cu sindrom Down beneficiază de terapie educațională. Liceenii au luat cunoștință cu mediul în care își desfășoară activitățile acești tineri o bună parte din timp.
În încheiere, toți s-au implicat în activități sportive desfășurate în sala de sport dovedind deopotrivă calități motrice,  aptitudini sportive și... multă înțelegere față de cei de lângă noi.
O dovadă că se poate, un proiect al copiilor pentru copii sau campioni pe scena vieții - ar putea comprima tot ce s-a desfășurat de-a lungul unei simple vizite din suflet pentru sufletul celor ce au nevoie de sprijinul nostru.
Prof. Ramona Tătar

Trimite email

joi, 6 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!