Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Colțul micului pieton”... la „Avram Iancu”

Joi, față-n față cu poliția

„Colțul micului pieton”... la „Avram Iancu”

Joi, 14 februarie 2013, la Eco Școala „Avram Iancu”, Oradea, elevilor claselor I-IV li s-a prezentat proiectul de educație rutieră „Colțul micului pieton”.

Adunați în sala de conferințe a școlii, copiii au purtat un dialog cu cei doi  musafiri - doamna Jari Vanda, președintele ARVER (Asociația română pentru protejarea și respectarea drepturilor victimelor din evenimentele rutiere) și domnul agent principal de poliție Tobă Opriș, de la I.P.J. Bihor.
Li s-a prezentat și un material video cu sfaturi bune de urmat, dar și cu aspecte și urmări negative din circulația pe drumurile publice.
Scopul proiectului educațional îl reprezintă cunoașterea și aplicarea corectă a regulilor elementare de circulație rutieră și înțelegerea necesității cunoașterii și respectării acestora de către elevi.
Rezultatele așteptate în urma derulării acestui proiect sunt:
*Conștientizarea respectului pentru viață
* Formarea de comportamente și atitudini pozitive față de disciplina ce se impune pe stradă
*În urma desfășurării activităților vocabularul copiilor va fi îmbogățit cu cuvinte și expresii specifice: circulație rutieră, pieton, semne de circulație, zebră, intersecție, agent de circulație
În cadrul acestui proiect, școlarii de la ciclul primar vor participa în data de 15 martie la un concurs de desene cu tema „Copiii și circulația”.
Mult succes și atenție la neatenție; și vedeți cum circulați! (Monica Toader)

Trimite email

duminic, 25 august 2019