Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

F.E. PET ZONE S.R.L. a câștigat etapa locală a competiției Business Plan

Ieri, la C.E. „Partenie Cosma”, Oradea

F.E. PET ZONE S.R.L. a câștigat etapa locală a competiției Business Plan

Competiția BUSINESS PLAN este un proiect de cooperare între Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, Centru Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și Centrala Națională a Intreprinderilor simulate/Firmelor de Exercițiu-ROCT, Asociația Euro 26, Patronatul Tinerilor Intreprinzători din România și Kultur Kontakt Austria.

Introducerea Competiției Business Plan vine în sprijinul dezvoltării competențelor antreprenoriale ale elevilor, facilitând corelarea pregătirii teoretice cu pregătirea practică a elevilor. La această competiție participă firme de exercițiu din învățământul preuniversitar, filieră tehnologică, adică firme care acționează pe o piață virtuală, simulând activitatea economică a operatorilor economici. Competiția se referă la elaborarea, prezentarea și evaluarea planurilor de afaceri concepute de aceste firme de exercițiu.
 În raport cu competențele care se pot dobândi prin firma de exercițiu, competiția Business Plan facilitează valorificarea spiritului antreprenorial, a inițiativei stimulate prin firma de exercițiu (virtual), în condiții reale; familiarizarea elevilor cu activitățile specifice mediului real economic; asumarea riscului, utilizând instrumentele specifice managementului riscului; dezvoltarea unor competențe necesare unui intreprinzător dinamic; promovarea colaborării dintre firmele de exercițiu și mediul economic real.
Competiția se derulează în 4 etape: etapa la nivel local, la nivel județean, regional și  național.
Ieri (marți, 19 februarie 2013), la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, s-a desfășurat etapa locală a acestei competiții, la care au participat două firme de exercițiu: F.E. PET ZONE S.R.L. - C.E. „Partenie Cosma” Oradea, clasa a XI-a B, profesor coordonator Scarlat Alice și F.E. D’AKADELL SR.L. – C.E.„Partenie Cosma” Oradea, clasa a XI-a D, profesor coordonator Vașadi-Santău Marioara Aurina.
Fiecare firmă de exercițiu și-a prezentat în PowerPoint structura și ideile planului de afaceri, urmată de discuții libere, întrebări legate de modalitățile de a deveni competitivi și rentabili pe o piață concurențială.
Comisia de evaluare a proiectelor planurilor de afaceri elaborate de echipa managerială a fiecărei firme de exercițiu a fost alcătuită din: președinte comisie: prof. Faur Monica, trei membri evaluatori:   prof. Lele Florian - director adjunct, prof. dr. Vonea Răzvan și prof. Popa Ileana și secretarul comisiei, prof. Toncea Gabriela.
Planurile de afaceri au fost evaluate conform unui set de criterii stabilit prin regulamentul concursului. În urma evaluării s-a desemnat un singur proiect câștigător la nivel local care va participa la etapa județeană a Competiției Business Plan.
Firma câștigătoare care ne va reprezenta la etapa județeană este F.E. PET ZONE S.R.L.- C.E.”Partenie Cosma” Oradea, clasa a-XI-a B, prof. coord. Scarlat Alice - care a obținut 76 de puncte; F.E. D’AKADELL SRL a obținut cu un punct mai puțin, adică 75 de puncte.
Vă prezentăm cele două firme de exercițiu
F.E. PET ZONE S.R.L. este formată din elevii: Cristina Neagu – manager, Mădălina Feier și Paula Kăvășdan – prezentatorii firmei; Camelia Groze – operator laptop; Ioana Pentie-Popa, Mălina Buda și Andrei Nichita – departamentul Economic; Cristina Ghideu – dep. Resurse umane; Denisa Dascăl și Cristian Lazăr – dep. Comercial; Răzvan Ciuciu, David Biliboc, Daniela Bereș și Nagh Raimond – dep. Marketing; de menționat că Daniela Bereș nu a venit singură la concurs, ci însoțită de Pufi (cățelușul năzdrăvan – „mascota” firmei).
Firma este coordonată de doamna profesor Alice Scarlat.
F.E. D’AKADELL S.R.L. este alcătuită din elevii: Raluca Popa (managerul firmei - de nota 10 cu felicitări) și Sergiu Filip – prezentatorii firmei; Mădălina Copos – „mascota” firmei; echipa de proiect: Bianca Burcă, Kovacs Bianca, Maria Gavrilaș, Amalia Chirilă, Mădălin Buzle; de catalogul firmei s-au ocupat: Alexandra Lenghel și Claudiu Gavril; produsele firmei – „Buchetele dulci” poartă marca Bia-Ralu-Mădă (în traducere liberă: Kovacs Bianca, Raluca Tivadar și Mădălina Copos; toți ceilalți colegi din firma clasei a XI-a D s-au implicat în tranzacții.
Motto-ul firmei: „Dăruiește-ți un moment dulce!”
Să mai spunem că întreaga competiție a fost „monitorizată” de directorul colegiului, dl prof. Virgil Blage; filmări („la cald”) și transmisiune directă realizate de ing. Florin Kalmar.
Fotoreportaj: Gabriela Toncea și Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: F.E. PET ZONE S.R.L. a câștigat etapa locală a competiției Business Plan  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 august 2020