Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Uite ce pot face două mâini dibace... reciclând”

La Școala Gimnazială „Iosif Vulcan” din Holod

„Uite ce pot face două mâini dibace... reciclând”

Elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială „Iosif Vulcan” comuna Holod sub coordonarea și îndrumarea doamnei profesor diriginte și consilier educativ al unității de învățământ Gheban Diana au desfășurat o activitate de reciclare timp de două săptămâni.

În toată această perioadă elevii au realizat obiecte artizanale cum ar fi coșuri și vaze împletite din reviste și ziare vechi pe care, mai apoi, elevii le-au folosit pentru expunerea unor flori confecționate din sticle PET și colorate după imaginația și bunul lor plac.
Activitatea a avut menirea de a recicla, de a refolosi materiale disponibile la tot pasul, cum ar fi ziarele, revistele vechi sau sticlele PET cu scopul de a le transforma în obiecte ornamentale pentru clasa lor, înfrumusețând-o și în același timp contribuind la salvarea planetei noastre, în măsura posibilităților lor.
Pentru confecționarea coșurilor și a vazelor elevii au folosit tehnica împletirii nuielelor, iar pentru flori elevii au decupat sticle PET și le-au asamblat într-un mod creativ în formă de petale pe care le-au colorat pentru a le da viață. Elevii au confecționat și alte obiecte decorative cum ar fi căsuțe sau copaci din hârtie cu ajutorul cărora și-au înfrumusețat clasa într-un stil personal și original în același timp.
Activitatea s-a bucurat de un mare succes în rândurile elevilor, marea lor realizare fiind aceea de a contribui la salvarea planetei noastre print-o activitate ușoară, plăcută, creativă, dar mai ales prin exemplul dat celor mari prin implicarea și dorința lor de a realiza ceva.
Consilier educativ, prof. Gheban Diana

Trimite email

vineri, 29 mai 2020