Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sfântul Valentin - sărbătoarea iubirii

La Școala din Talpoș

Sfântul Valentin - sărbătoarea iubirii

Joi, 14 februarie 2013, la Școala Gimnazială Nr. 2 din Talpoș, elevii, sub îndrumarea profesorilor și doamnei director Sofia-Grațiela Pop, au celebrat sărbătoarea dragostei.

Sărbătoarea Sfântului Valentin este una „importată” de la americani și englezi, ea neintrând în rândul sărbătorilor noastre românești de foarte mult timp.  Aclamată de unii și hulită de alții, această sărbătoare își propune să serbeze iubirea sub diferitele ei forme.  Domnul profesor, Adrian Þărău,  le-a prezentat elevilor, în limba engleză, câteva date despre această sărbătoare, pornind de la numele acesteia, trecând  la etimologia numelui Sfântului Valentin care se regăsește atât în Biserica Romano - Catolică sau de Apus, cât și în Biserica Ortodoxă sau  Răsăriteană, unde este pomenit pe data de 30 iulie.  Legenda Sfântului Valentin ne-a purtat înapoi în istorie în timpul împăratului roman, Claudiu al II-lea, din secolul al III-lea și legenda ocrotitorului dragostei, presbiterului Valentin care căsătorea perechile de îndrăgostiți în ciuda ordinului dat de împărat, care credea că tinerii care nu sunt căsătoriți sunt soldați mai buni, mai devotați. Astfel rămâne Sfântul Valentin protectorul iubirii. Iubirea, mult cântată de poeți și romancieri, își găsește cu ușurință loc în literatură unde întâlnim o mulțime de versuri de dragoste dedicate persoanei iubite cu ocazia acestei zile.
Cu acest prilej, elevii școlii noastre au desenat și colorat felicitări, având simbolul iubirii, inimioare și trandafiri, pentru a le dărui celor dragi. Indiferent dacă această sărbătoare se regăsește sau nu între favoritele noastre, consider că este un bun prilej de a sărbători iubirea. Sfântul Ioan Teologul ne spune că: „Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire”. (1 Ioan 4, 8).
Prof. Adrian Þărău

Trimite email

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!