Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea concursului de proiecte YouthBank

Mâine, în sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea

Lansarea concursului de proiecte YouthBank

Echipa YouthBank Oradea organizează, mâine, evenimentul de lansare a concursului de proiecte YouthBank, adresat liceenilor din Oradea și Salonta!

Acest eveniment va avea loc mâine, luni, 25 februarie, ora 13.00, în sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea.
La eveniment vor participa reprezentanți ai partenerilor programului YouthBank, Fundației Comunitare Oradea și liceeni din echipa YouthBank Oradea și vor fi prezentate următoarele:
*lansarea apelului de proiecte în urma căruia vor fi finanțate proiectele liceenilor din Oradea și Salonta cu sume de până la 2.000 de lei;
*prezentarea percepției liceenilor din echipa YouthBank asupra programului: cum reușesc să organizeze evenimente de strângere de fonduri și ce simt atunci când văd schimbarea provocată de ei;
*prezentarea unor proiecte finanțate până acum de alte echipe YouthBank din țară și care sunt așteptările echipei în ceea ce privește calitatea proiectelor ce urmează să fie depuse anul acesta.
YouthBank este un program de educație non-formală si antreprenoriat social, coordonat în Oradea de Asociația pentru Relații Comunitare și implementat în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea. În prezent, Asociația pentru Relații Comunitare implementează în parteneriat cu organizații locale programul YouthBank România în 11 orașe din țară: Alba Iulia, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu-Mureș.
În perioada octombrie 2012 – februarie 2013, liceenii din echipa YouthBank Oradea au desfășurat mai multe activități de mobilizare de resurse din comunitatea orădeană și cea din Salonta. Din banii mobilizați astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanțare.
Acest fond este în valoare de 13.600 lei și va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma minimă care poate fi acordată unui proiect fiind de 1.000 lei, iar cea maximă de 2.000 lei.
Astfel, YouthBank provoacă lieceenii să identifice o nevoie în jurul lor, să-și folosească creativitatea la muncă și să vină cu o soluție pentru acea nevoie identificată. Apoi, elevii vor veni cu ideea, iar dacă reușesc să convingă că proiectul lor este unul bun, YouthBank vine cu banii pentru ca ideea să devină realitate.
Premiat la Gala Premiilor în Educație (Cel mai bun proiect educațional, 2010), Gala Societății Civile (Proiecte de tineret – 2011 și Comportament Civic și Participare Publică – 2012), Gala Voluntariatului (Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret, 2011), programul YouthBank este o excelentă școală de dezvoltare personală pentru tineri.
Programul YouthBank Oradea este prezent începând din acest an și în Oradea și este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Mai multe detalii despre concursul de finanțare YouthBank găsiți pe site-ul programului: www.youthbank.ro/oradea.
Vă invităm să ne urmăriți activitatea și pe pagina de facebook YouthBank Oradea. (Daciana DEAC)

Trimite email

joi, 13 august 2020