Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Comoara cu povești”, la Grădinița Nr. 55

„Vânzătorii de povești”

„Comoara cu povești”, la Grădinița Nr. 55

Joi, 14 februarie 2013, preșcolarii Grădiniței nr. 55 (structură a Grădiniței nr. 50 din Oradea, aflată sub coordonarea doamnei director prof. Popu Angela) au avut parte de un spectacol inedit.

Actorii Companiei Teatrale „Comoara cu povești” din Oradea au pus în scenă un spectacol interactiv cu titlul „Vânzătorii de povești”, o adaptare liberă după basmul „Fata babei și fata moșului”, de Ion Creangă.
Spectacolul a fost cu atât mai inedit cu cât preșcolarii nu au fost doar spectatori pasivi, ci au fost direct implicați în derularea evenimentelor din poveste. Astfel, ei s-au bucurat de șansa de a se transforma în mici actori și au intrat în pielea personajelor din basm, spectacolul devenind astfel mult mai distractiv și educativ.
Actorii cei „adevărați” au folosit o multitudine de costume, accesorii și o recuzită diversificată pentru a le putea prezenta celor mici personajele basmului și întâmplările prin care trec protagoniștii, precum și pentru a evidenția anumite trăsături de caracter ale acestora. De asemenea, momentele narative au fost împletite cu scene descriptive sau dialoguri  între personaje, interpretate de actori, sau cu secvențe muzicale, ceea ce a determinat ca atmosfera sa fie una relaxantă și plină de veselie.
Copiii au savurat spectacolul de la început până la sfârșit și datorită faptului ca unii dintre ei, pe rând, au devenit actori în minunata poveste. Astfel, ei i-au întruchipat pe copiii Sfintei Duminici sau chiar au luat rolul cățelușei bolnave, a părului plin de omizi sau a cuptorului aflat în paragină. Alții au devenit ajutoarele fetei moșului, cea harnică, frumoasă și cuminte și împreună cu aceasta au făcut fapte bune, ajutându-i cu blândețe și hărnicie, pe cei pe care i-au întâlnit în cale.
Actorii Companiei Teatrale „Comoara cu povești” din Oradea au menținut buna dispoziție pe tot parcursul spectacolului. Au pus întrebări copiilor, le-au cerut ajutorul în unele momente ale piesei, sub pretextul că au uitat povestea și i-au antrenat activ, menținând un permanent contact cu ei și comunicând cu publicul în mod continuu.
Copiii au fot extrem de încântați de acest spectacol, iar datorită faptului că a fost un eveniment interactiv, plin de voioșie și completat cu recuzita adecvată, copiii au reținut cu ușurință desfășurarea acțiunii, au recunoscut personajele și caracteristicile fiecăruia.
Cadrele didactice (Florescu Cornelia, Vidican Mihaela, Simai Mihaela, Fărăgău Irina, Filip Manuela, Găvruța Dana, Ghiuro Natalia și Filip Larisa) care i-au însoțit pe copii în această aventură, le-au mulțumit actorilor pentru această reprezentație și le-au lansat invitația de a reveni în unitate și cu alte spectacole. (Filip Manuela)

Trimite email

sâmbătă, 14 decembrie 2019