Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Cărticica iernii”

Lansare de auxiliar didactic la C.C.D.

„Cărticica iernii”

La Casa Corpului Didactic a județului Bihor, Valentine’s Day (14.02.2013) a fost sărbătorită în acest an într-un fel aparte: prin lansarea auxiliarului didactic pentru grădiniță și clasele I – IV „Cărticica iernii”, coordonatori: Emilia Huza și Mariana Trofin.

La acest eveniment organizat de Casa Corpului Didactic a județului Bihor în colaborare cu Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea și moderat de doamna Mariana Trofin, au participat: din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor doamna Felicia Ianța, inspector școlar pentru învățământul primar; de la Biblioteca Universității din Oradea au participat: doamna director Florica Ujoc și doamnele bibliotecare Rodica Opriș și Anarela Chiș; cadre didactice și cadre didactice auxiliare (bibliotecare) atât din școlile și grădinițele din Oradea, cât și din județ.
Aici, „Cartea este la ea acasă”
În deschiderea evenimentului, doamna prof. Carmen Bodiu, director al Casei Corpului Didactic a județului Bihor, cea care a avut plăcerea de a realiza recenzia cărții, recenzie intitulată „Magie și candoare”, a ținut să sublinieze următorul fapt: „Casa Corpului Didactic a județului Bihor este locul în care îmi place să spun: Cartea este la ea acasă. Este o bucurie pentru noi faptul că suntem gazdele celei de a treia lansări de carte din acest an școlar, și celei de a doua a colecției destinate anotimpurilor, după „Cărticica toamnei”. Aceeași echipă formată din doamna Emilia Huza și colega noastră, doamna Mariana Trofin dorește să ne demonstreze, potrivit unui proverb românesc, că o carte bine aleasă este un bun prieten”.
Doamna director de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, prof. Adriana Bunea, a vorbit despre calitățile celor două coordonatoare care „sunt îndrăgostite de meseria lor, dau tot ce au mai bun și din fericire dau din preaplinul sufletului lor … și a venit vremea să primim și noi din frumusețea sufletului lor. Le mulțumesc din nou și sper să ne revedem cât de curând.”
Doamna Emilia Huza a scos în evidență că această carte, „Cărticica iernii”, este un auxiliar prețios atât pentru cadrele didactice din învățământul primar și preșcolar cât și pentru părinți. În paginile ei se găsesc informații despre obiceiurile de iarnă, legende despre brad, zăpadă, iarnă, Moș Crăciun, sceneta „Bradul credincios”, poezii și lecturi despre iarnă, multe informații despre păsări care rămân pe meleagurile noastre, iar ultimul capitol cuprinde compunerile elevilor din mai multe generații, din care răzbate farmecul iernii și bucuria copiilor față de acest anotimp precum și creații plastice realizate de către elevi. 
Doamna Mariana Trofin, înainte de a prezenta conținutul DVD-ului care însoțește cartea, a ținut să mulțumească domnilor cercetători științifici de la Muzeul Þării Crișurilor, dr. Vasile Todinca și dr. Venczel Marton pentru sprijinul acordat atât în realizarea auxiliarului didactic cât și a DVD-ului.
Doamna metodist Rodica Popa a arătat că acest auxiliar, fiind conceput interdisciplinar, completează programa, manualele, putând fi folosit la diverse discipline: limba română, științe, matematică, desen, religie, lucru manual.
La finalul evenimentului, celor prezenți li s-au oferit diplome și posibilitatea de a achiziționa cartea și DVD-ul. (Mariana Trofin)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Cărticica iernii”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021