Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul național „Viața” (IV)

La Școala Gimnazială „Dacia”

Proiectul național „Viața” (IV)

În proiectul național „Viața”, lansat pe 28 februarie 2012 și derulat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, la nivelul Școlii Gimnaziale „Dacia” din Oradea s-au înscris 13 clase din ciclul primar.

Proiectul se desfășoară pe perioada a patru ani, iar echipa de proiect este coordonată de directorul școlii, dl prof. dr. Florian Hava.
Dl director consideră importantă implicarea în programe de prevenție primară la nivelul comunității, ținând cont de faptul că „școala reprezintă locul ideal pentru formarea și consolidarea de deprinderi corecte la copii și adolescenți, în legătură cu alimentația și activitatea fizică”.
La nivelul celor 13 clase, se desfășoară activități variate, în funcție de vârstă, dar și de preferințele copiilor, pentru că nicio învățătoare nu le-a impus elevilor un gen anume de activitate practică. Ei au propus și au stabilit calendarul și agenda, dar și conținutul activităților, vizând, după caz: consumul zilnic de apă ori de legume și fructe; pregătirea și servirea zilnică a micului dejun; promovarea mișcării zilnice susținute...
„Noi am pus în centrul activităților apa, ca o necesitate vitală, indispensabilă vieții pe pământ, pentru toate viețuitoarele. În jurul ei am țesut apoi întreg „păienjenișul” activităților. La clasa a IV-a B, fiecare elev are sub observație o floare pe care o îngrijește și o urmărește. Anul trecut ne-am fixat și ne-am concentrat atenția asupra consumului propriu de apă. Fiecare și-a notat cam câtă apă a băut pe zi, cu ce ocazii și în ce situații s-a întâmplat ca organismul să le ceară mai multă apă ca de obicei, ne-a precizat, învățătoarea clasei a IV-a B, doamna prof. Diana Zlibuț.
La finalul unor activităților practice, elevii au ilustrat prin desene mesajul ori au completat diferite diagrame sau fișe de lucru. Cele mai multe activități s-au desfășurat pe grupe (ateliere), urmărindu-se cultivarea creativității și a spiritului de echipă”, conchide dna prof. Diana Zlibuț. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul național „Viața” (IV).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019