Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea

Luni, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

Cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea

Luni, 18 februarie 2013, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea a găzduit cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea.

Din partea I.S.J. Bihor au participat: dl inspector general adjunct Nicolae Avram, președintele comisiei de mobilitate, dna inspector Onița Avram și dl inspector Alin Novac Iuhas.
Directorul școlii, dl prof. Gheorghe Troie, a ținut să le ofere colegilor o surpriză, în sensul că Raportul – sinteză privind activitatea Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” pe semestrul I al anului școlar 2012 - 2013 să fie prezentat de un elev reprezentativ al școlii; este vorba despre eleva Ioana Dzițac din clasa a VIII-a C.
Ioana a primit raportul redactat de către dl director, dar l-a modelat în stil personal printr-o interesantă prezentare PowerPoint, demonstrând bogate cunoștințe de informatică, certificate de nenumăratele diplome pe care le-a obținut la concursurile de specialitate. Obișnuită cu prezentările pe care le-a făcut la diferite simpozioane și conferințe, Ioana și-a condus elegant distinsul auditoriu spre a cunoaște realizările școlii, folosindu-se de poezia lui Lucian Blaga „Trei fețe”; mai întâi a prezentat aspecte legate de clasa pregătitoare (evidențiind punctele tari și punctele slabe), apoi cele mai importante activități extrașcolare desfășurate la cele două cicluri, primar și gimnazial, iar la final, măsuri gândite de conducerea școlii pentru siguranța elevilor și promovarea imaginii școlii.
Prestația Ioanei a fost urmată, în chip fericit, de un moment muzical realizat cu concursul a două eleve talentate din clasa a VII-a B: Ana-Maria Mihăieș, cu melodia „Dorul” și Oana Pereț, cu „România”.
Atmosfera fiind creată, domnii directori au purces la derularea activităților cuprinse pe agenda reuniunii.
Noi vom încheia însemnările cu o apreciere: după atâtea bucurii împărtășite, Ioana urmează să-și ia zborul spre alte zări. O regretăm și o felicităm pentru toate calitățile sale excepționale. Suntem convinși că oriunde va ajunge, va fi elevul model, implicat și dăruit, care va face cinste școlii.
Ioana și-a încheiat astfel prezentarea: „Eu și colegii mei de generație, asemeni altor generații, vom pleca. Eu nu voi uita că drumul carierei mele începe cu ceea ce am învățat aici, la Școala „Nicolae Bălcescu”. Atunci când, peste ani și ani, în ton cu poezia lui Blaga, voi spune: „Iubirea și jocul meu e-nțelepciunea!”, un zâmbet de dulce aducere aminte voi avea pentru Școala „Nicolae Bălcescu” și profesorii ei”.
Mulțumim, Ioana! Prof. Dorina Szatmari

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021