Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea

Luni, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

Cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea

Luni, 18 februarie 2013, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea a găzduit cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea.

Din partea I.S.J. Bihor au participat: dl inspector general adjunct Nicolae Avram, președintele comisiei de mobilitate, dna inspector Onița Avram și dl inspector Alin Novac Iuhas.
Directorul școlii, dl prof. Gheorghe Troie, a ținut să le ofere colegilor o surpriză, în sensul că Raportul – sinteză privind activitatea Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” pe semestrul I al anului școlar 2012 - 2013 să fie prezentat de un elev reprezentativ al școlii; este vorba despre eleva Ioana Dzițac din clasa a VIII-a C.
Ioana a primit raportul redactat de către dl director, dar l-a modelat în stil personal printr-o interesantă prezentare PowerPoint, demonstrând bogate cunoștințe de informatică, certificate de nenumăratele diplome pe care le-a obținut la concursurile de specialitate. Obișnuită cu prezentările pe care le-a făcut la diferite simpozioane și conferințe, Ioana și-a condus elegant distinsul auditoriu spre a cunoaște realizările școlii, folosindu-se de poezia lui Lucian Blaga „Trei fețe”; mai întâi a prezentat aspecte legate de clasa pregătitoare (evidențiind punctele tari și punctele slabe), apoi cele mai importante activități extrașcolare desfășurate la cele două cicluri, primar și gimnazial, iar la final, măsuri gândite de conducerea școlii pentru siguranța elevilor și promovarea imaginii școlii.
Prestația Ioanei a fost urmată, în chip fericit, de un moment muzical realizat cu concursul a două eleve talentate din clasa a VII-a B: Ana-Maria Mihăieș, cu melodia „Dorul” și Oana Pereț, cu „România”.
Atmosfera fiind creată, domnii directori au purces la derularea activităților cuprinse pe agenda reuniunii.
Noi vom încheia însemnările cu o apreciere: după atâtea bucurii împărtășite, Ioana urmează să-și ia zborul spre alte zări. O regretăm și o felicităm pentru toate calitățile sale excepționale. Suntem convinși că oriunde va ajunge, va fi elevul model, implicat și dăruit, care va face cinste școlii.
Ioana și-a încheiat astfel prezentarea: „Eu și colegii mei de generație, asemeni altor generații, vom pleca. Eu nu voi uita că drumul carierei mele începe cu ceea ce am învățat aici, la Școala „Nicolae Bălcescu”. Atunci când, peste ani și ani, în ton cu poezia lui Blaga, voi spune: „Iubirea și jocul meu e-nțelepciunea!”, un zâmbet de dulce aducere aminte voi avea pentru Școala „Nicolae Bălcescu” și profesorii ei”.
Mulțumim, Ioana! Prof. Dorina Szatmari

Trimite email

mari, 18 decembrie 2018

Poza zilei

Drumul bihorenilor la Alba Iulia

Revista ,,OviDan" nr. 197 cuprinde însemnări, gânduri, impresii, versuri și fotoreportaje despre Drumul bihorenilor la Alba Iulia, în 24 și 25 noiembrie 2018, acțiune organizată de Uniunea ,,Vatra Românească", Filiala Bihor, din inițiativa prim-vicepreședintelui Ioan Chivari.
Revista a ieșit pentru prima oară în 20 de pagini, din care patru pagini color.