Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea

Luni, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

Cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea

Luni, 18 februarie 2013, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea a găzduit cercul cu directorii școlilor gimnaziale și grădinițelor din Oradea.

Din partea I.S.J. Bihor au participat: dl inspector general adjunct Nicolae Avram, președintele comisiei de mobilitate, dna inspector Onița Avram și dl inspector Alin Novac Iuhas.
Directorul școlii, dl prof. Gheorghe Troie, a ținut să le ofere colegilor o surpriză, în sensul că Raportul – sinteză privind activitatea Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” pe semestrul I al anului școlar 2012 - 2013 să fie prezentat de un elev reprezentativ al școlii; este vorba despre eleva Ioana Dzițac din clasa a VIII-a C.
Ioana a primit raportul redactat de către dl director, dar l-a modelat în stil personal printr-o interesantă prezentare PowerPoint, demonstrând bogate cunoștințe de informatică, certificate de nenumăratele diplome pe care le-a obținut la concursurile de specialitate. Obișnuită cu prezentările pe care le-a făcut la diferite simpozioane și conferințe, Ioana și-a condus elegant distinsul auditoriu spre a cunoaște realizările școlii, folosindu-se de poezia lui Lucian Blaga „Trei fețe”; mai întâi a prezentat aspecte legate de clasa pregătitoare (evidențiind punctele tari și punctele slabe), apoi cele mai importante activități extrașcolare desfășurate la cele două cicluri, primar și gimnazial, iar la final, măsuri gândite de conducerea școlii pentru siguranța elevilor și promovarea imaginii școlii.
Prestația Ioanei a fost urmată, în chip fericit, de un moment muzical realizat cu concursul a două eleve talentate din clasa a VII-a B: Ana-Maria Mihăieș, cu melodia „Dorul” și Oana Pereț, cu „România”.
Atmosfera fiind creată, domnii directori au purces la derularea activităților cuprinse pe agenda reuniunii.
Noi vom încheia însemnările cu o apreciere: după atâtea bucurii împărtășite, Ioana urmează să-și ia zborul spre alte zări. O regretăm și o felicităm pentru toate calitățile sale excepționale. Suntem convinși că oriunde va ajunge, va fi elevul model, implicat și dăruit, care va face cinste școlii.
Ioana și-a încheiat astfel prezentarea: „Eu și colegii mei de generație, asemeni altor generații, vom pleca. Eu nu voi uita că drumul carierei mele începe cu ceea ce am învățat aici, la Școala „Nicolae Bălcescu”. Atunci când, peste ani și ani, în ton cu poezia lui Blaga, voi spune: „Iubirea și jocul meu e-nțelepciunea!”, un zâmbet de dulce aducere aminte voi avea pentru Școala „Nicolae Bălcescu” și profesorii ei”.
Mulțumim, Ioana! Prof. Dorina Szatmari

Trimite email

joi, 24 iunie 2021