Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Femeia, sărbătorită o săptămână la Lotus Center!

În perioada 2 - 9 martie

Femeia, sărbătorită o săptămână la Lotus Center!

Pentru că femeia merită cu adevărat sărbătorită, în luna dedicată ei, Lotus Center organizează o serie de evenimente menite să le arate reprezentantelor sexului frumos cât sunt de prețioase.

Prin urmare, în perioada 2-9 martie 2013, doamnele și domnișoarele sunt răsfățate la Lotus Center în cadrul Săptămânii Femei, eveniment organizat pentru al doilea an consecutiv.
În cadrul acestei săptămâni, unități precum: BillyArt Club, Douglas, Farmacia 3, Flormar, Professional Shop, Roberta Biagi, Sarah Pop și Yves Rocher vor avea oferte speciale pentru doamne și domnișoare, iar Douglas, Farmacia 3 și Yves Rocher vor oferi ședințe gratuite de make-up pe bază de programări prealabile, după următorul program:
Douglas: 1-2 martie, de la 16.00 – 20.00; 3 martie, de la 12.00 – 16.00; 4 - 8 martie, de la 15.00 – 18.00;
Farmacia 3:  9 martie, de la 12.00 – 18.00;
Yves Rocher: 2-9 martie, de la 17.00 – 19.00;
Tot în cadrul Săptămânii dedicate Femeii, are loc și Lotus Fashion Week, în fiecare seară în perioada 2 - 8 martie, începând cu ora 19, la etajul complexului comercial. Startul îl vor da sâmbătă colecțiile Cocktail attire, iar duminică Fashion Show-ul continuă cu ținute Stylish Casual. Luni, 4 martie, este ziua dedicată modei pentru cei mici, urmând ca marți să ne delectăm cu cele mai noi colecții în materie de lenjerie intimă și nightwear. Pantofii și accesoriile vor intra în Fashion Show miercuri, în data de 6 martie, iar joi, 7 martie, doamnele și domnișoare vor avea ocazia de a urmări o prezentare de modă cu ținute elegante intitulată „A Dress to Impress!”. Vineri, 8 Martie, Lotus Fashion Week se încheie cu o prezentare a ținutelor elegante pentru domni, spre încântarea doamnelor și domnișoarelor prezente.
De asemenea, în perioada 2 - 9 martie, Lotus Center a pregătit pentru clientele centrului comercial și concursuri cu premii, desfășurate pe pagina de Facebook Lotus Oradea. (Beatrice Szuhai)

Trimite email

vineri, 27 noiembrie 2020

Poza zilei

Profesorul model și elevul model

Răsfoind, dimineață, pozele ,,OviDan" postate pe Google - cel mai cunoscut și mai îndrăgit motor de căutare -, pentru a descoperi Poza zilei (de astăzi, joi, 26 noiembrie 2020), am dat de Profesorul model și elevul model, imagine de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu".
(OviDan)