Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tradiția confecționării mărțișoarelor la șezătoare

La Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea

Tradiția confecționării mărțișoarelor la șezătoare

Pentru că la școala noastră de 9 ani e o tradiție organizarea Târgului mărțișoarelor, în luna februarie, elevii claselor primare confecționează mărțișoare și felicitări la orele de educație plastică, abilități practice, educație ecologică, dar și în cadrul unor activități speciale, după orele de curs, numite șezători.

Pentru că s-a demonstrat (promotorii fiind colegii din clasa a IV-a C) că unde-s doi puterea crește, că împreună, copii, părinți, bunici și prieteni pot realiza lucruri frumoase, unice, elevii clasei pregătitoare A (înv. Lidia Pop) și elevii clasei a III-a C (prof. Stelieana Cîrciumaru) „au dat sfoară-n țară” că se face șezătoare. Cine a vrut, cine a putut a venit și a muncit. Buna dispoziție și relaționarea între participanți au fost obiectivele de căpătâi ale activității. Cele două clase au abordat tehnici și materiale diverse, dar fruntașă a fost tehnica quilling. Această tehnică a presupus în prealabil o explicație și demonstrație din partea cadrului didactic. Mărțișoarele obținute au fost minuțios realizate .
Concluzia participanților a fost că astfel de întâlniri sunt binevenite, iar mărțișoarele confecționate hand-made au o mai mare valoare decât cele cumpărate. (Monica Toader)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tradiția confecționării mărțișoarelor la șezătoare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019