Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

A fost inaugurat Dispeceratul pentru monitorizarea video a domeniului public

Siguranța cetățeanului - obiectiv și responsabilitate

A fost inaugurat Dispeceratul pentru monitorizarea video a domeniului public

Miercuri, 27 februarie 2013, la sediul I.P.J. Bihor din Calea Aradului, a fost inaugurat Dispeceratul pentru monitorizarea video a domeniului public din municipiul Oradea.

La inaugurare au participat: primarul Oradiei, dl ing. Ilie Bolojan, chestorul  Liviu Popa - șeful I.P.J. Bihor, dl viceprimar Ovidiu Mureșan, dl Alexandru Laza - directorul Poliției Locale și dl Ioan Lenghel - șeful Poliției Oradea
Între Inspectoratul Județean de Poliție, Primăria Oradea, Poliția Locală Oradea și Administrația Imobiliară Oradea (A.I.O.) a fost semnat un protocol privind creșterea gradului de siguranță a cetățeanului în municipiul Oradea.
„Prin camerele video instalate în zone fierbinți ale orașului, încercăm să monitorizăm ceea ce se întâmplă, dar în primul rând să prevenim orice faptă de natură antisocială care s-ar putea comite pe raza municipiului Oradea...” a spus dl  chestor în deschiderea conferinței de presă.
În cuvântul său, dl primar a ținut să puncteze  trei idei legate de protocolul încheiat: cea de siguranță a cetățeanului, de eficiență privind cheltuirea banilor publici și cea de colaborare.
„În ceea ce privește siguranța cetățeanului, care este un obiectiv și o responsabilitate comună a primăriei și a poliției, am convenit un set de măsuri, începând de la colaborarea în ceea ce privește efectuarea de patrulări în comun pe teritoriul municipiului Oradea, la instalarea unui sistem de monitorizare video în municipiu pentru supravegherea mult mai bună a zonelor aglomerate cu potențial infracțional, în așa fel încât să descurajăm micile infracțiuni și să creștem siguranța cetățeanului. Acesta este, deci, obiectivul nostru comun și sper ca în anii următori, o dată cu extinderea acestui sistem și cu alte măsuri complementare pe care le vom lua să creștem siguranța cetățeanului pe stradă în municipiul Oradea...
Banii economisiți îi vom dirija pentru a crește prezența poliției în teren. De exemplu, prin alocări mai mari la partea de combustibil, în așa fel încât să acoperim cât mai bine orașul. Și a treia chestiune importantă este partea de colaborare între instituții”.
Legat de colaborarea în general între instituții, dl primar a ținut să sublinieze faptul că „acolo unde există mai mulți responsabili, de multe ori, din păcate, colaborarea lasă de dorit pe anumite probleme, iar când sunt lucruri neplăcute, care se întâmplă, autoritățile fug de responsabilitate... Avem un dispecerat comun, avem un sistem comun de gestionare a armamentului, avem patrule comune, asta înseamnă că ne vom asuma aceste răspunderi în continuare în comun, forțele noastre vor fi mult mai eficient gestionate, vom putea avea o capacitate de intervenție mult mai bună și asta, sigur, se va face sub coordonarea Poliției Municipiului Oradea”, a conchis dl primar Ilie Bolojan.
Cele 106 camere video vă pândesc zi și noapte în cele mai importante zone ale orașului
Dl viceprimar Ovidiu Mureșan a prezentat detaliile tehnice privind dezvoltarea sistemului de monitorizare și etapele protocolului.
„A fost o primă etapă de achiziție a 42 de camere video profesionale; etapa a II-a, transferul a 64 de camere existente și urmează etapa a III-a în cursul anului 2013, achiziția a încă 54 de camere profesionale...”  
În cadrul dispeceratului, 24 de ore din 24, cu ajutorul celor patru monitoare mari, este monitorizată toată activitatea care intră în raza de acțiune a celor 106 camere video.
În cuvântul său, dl Alexandru Laza, directorul Poliției Locale, s-a referit la măsurile luate privind creșterea siguranței publice „prin constituirea de patrule mixte ale Poliției Locale și Poliției municipale, care acționează în două schimburi, inclusiv un schimb de noapte pe trafic greu, iar după finalizarea cursului de inițiere în carieră, la care participă angajați ai Poliției Locale (curs care ține până la sfârșitul lunii aprilie), vom dubla aceste patrule, astfel încât să avem o prezență maximă în teren. Vizăm ca să avem câte un echipaj în fiecare din cele opt sectoare din Oradea”, a precizat șeful Poliției Locale, dl Alexandru Laza. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A fost inaugurat Dispeceratul pentru monitorizarea video a domeniului public.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 6 mai 2021