Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Cursuri pentru consilierii educativi

I.S.J. organizează

Cursuri pentru consilierii educativi

Timp de trei zile (joi, vineri și sâmbătă), consilieri educativi din 20 de licee orădene au participat la cursuri de instruire, pe tema “Educația pentru cetățenie democratică”. Cursurile, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor (inspector coordonator Florin Negruțiu), au fost susținute de Marius Hărduț și Cornelia Gavril, reprezentanți ai Fundației Life din Oradea.

Timp de trei zile (joi, vineri și sâmbătă), consilieri educativi din 20 de licee orădene au participat la cursuri de instruire, pe tema “Educația pentru cetățenie democratică”.
Cursurile, organizate de Inspectoratul Școlar Județean  Bihor (inspector coordonator Florin Negruțiu), au fost susținute de Marius Hărduț și Cornelia Gavril, reprezentanți ai Fundației Life din Oradea.
“Aceste cursuri de instruire care se vor desfășura pe parcursul a 24 de ore de curs, eșalonate pe perioada a trei zile, sunt parte a unui proiect al fundației noastre, proiect intitulat “Tinerii, cetățeni europeni”, finanțat de Primăria Oradea și Autoritatea Națională pentru Tineret”, ne spunea joi, Marius Hărduț.
În ideea educării tinerilor pentru o cetățenie democratică, Fundația Life și-a propus să scoată două manuale, unul de 64 de pagini pentru profesorii-diriginți și consilierii educativi, iar celălalt manual, de 83 de pagini, pentru elevi, pentru ca în final să propună “Educația pentru cetățenie democratică” drept o disciplină opțională în școală.
Manualele încorporează, potrivit aprecierilor făcute de Marius Hărduț, știința și experiența de opt ani ale unui colectiv de tineri din cadrul fundației, dobândite în munca directă cu elevii și tinerii. Manualele conțin exerciții și exemple multe, individuale și colective, lucruri practice și utile. Cu acest prilej, manualul pentru profesori a fost dezbătut cu respectivii consilieri educativi. Manualul pentru elevi urmează să apară pe 25 octombrie. Fiecare consilier educativ va primi câte treizeci de manuale gratuite pe care le va împărți membrilor CE din școală. Timp de două luni, în cadrul CE, se vor desfășura cursuri pentru cunoașterea manualului.
După dezbaterea și ajustarea celor două manuale, Fundația Life intenționează, așa după cum am mai spus,  să propună “Educația pentru cetățenie democratică” ca disciplină opțională în școală.
Ov. Dan

Trimite email

duminică, 9 mai 2021