Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În numele Călinei, vă mulțumim!

Scrisoare deschisă de la Școala „Nicolae Bogdan” din Vașcău

În numele Călinei, vă mulțumim!

Doamna profesor Liliana Laza, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bogdan” din Vașcău ne adresează o scrisoare emoționantă, rugându-ne să facem cunoscut cazul Călinei, o elevă de la Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” din Vașcău.

Eleva Iacob Călina din clasa a VIII-a s-a îmbolnăvit grav și a fost spitalizată în centre medicale de prestigiu din Oradea, Cluj-Napoca și Târgu Mureș, însă boala ei n-a putut fi tratată în țară, de aceea a fost transferată într-o clinică din Germania.
În prima zi a lui Mărțișor, am primit vestea că eleva noastră este în convalescență într-un spital din Dortmund, Germania, unde a fost operată cu succes, revenirea ei în țară și la școală devenind posibilă în scurt timp.
Pentru ajutorarea Călinei am solicitat acordul Inspectoratului Școlar Județean Bihor de a organiza o campanie umanitară în școlile din zonă.
Dl inspector școlar general, prof. Daniel Negrean, s-a interesat personal de starea de sănătate a Călinei și ne-a făcut să înțelegem că pentru Domnia sa fiecare elev din județ este important, lucru pentru care-i mulțumim.
Toți colegii directori de școli din zonă au răspuns cu promptitudine solicitării noastre și s-au implicat în acest proiect umanitar, demonstrând solidaritate și spirit civic, ceea ce ne-a arătat că suntem uniți și receptivi la suferința umană.
În nume personal, dar dorind să-și păstreze anonimatul, au fost și alți oameni care au contribuit la strângerea de fonduri pentru ajutorarea Călinei. Iată că nu a dispărut trăsătura care definește românul, adică omenia!
Nouă chiar ne pasă!
Cadrele didactice din școală, coordonate de prof. Ifrim Carmen, prof. Galea Adina și prof. Bodin Simona, au stimulat elevii să confecționeze mărțișoare și felicitări pe care le-au oferit tuturor elevilor de la școlile participante la proiectul „Ajutor pentru Călina”. Din mâinile lor au ieșit adevărate opere de artă, purtate cu mândrie de 1 Martie în semn de solidaritate cu Călina.
Și pe această cale mulțumim tuturor celor care, sensibilizați de suferința Călinei, au contribuit la strângerea de fonduri pentru a fi posibilă întoarcerea la viață a unui copil nevinovat, pentru revenirea pe băncile școlii a unei eleve premiante.
Cu multă considerație,  
Prof. Liliana Laza

Trimite email

luni, 19 august 2019