Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Iulia Miron: „Vom contribui la creșterea calității educației...”

Conferința Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor

Iulia Miron: „Vom contribui la creșterea calității educației...”

În perioada 2-5 martie 2013, a avut loc, la București, Conferința Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor.

Pe agenda liderilor naționali ai elevilor s-au numărat atât întâlniri informale, cât și formale cu diferiți factori decizionali din mediul educațional românesc.
Prima întâlnire a avut loc cu președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Mihai Dragoș și cu reprezentantul platformei suport a Consiliului Național al Elevilor, Wedu.ro, Doru Ștefănescu. 
S-au pus bazele proiectului „Scrisoare către Basarabia”, de către Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”, reprezentat prin directorul general, domnul Cristian Dumitru, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor. Mai exact, este vorba despre un concurs de eseuri, având ca reper data de 27 martie 2013. Totodată, proiectul are drept scop promovarea identității și culturii naționale.
Pe agendă s-a aflat și o întâlnire cu doamna Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru învățământ, cercetare tineret și sport din Senatul României, fost ministru al Educației, discutându-se, astfel, despre învățământul tehnologic, examenul de Bacalaureat, programul național „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, prezența elevilor în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ, Statutul Elevului și Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor. De asemenea, domnul Liviu Pop, președintele Comisiei de Muncă, Familie și Protecție Socială din Senat, fost ministru al Educației, a abordat, în cadrul întâlnirii cu reprezentații elevilor, teme precum: Situația învățământului tehnologic, Voluntariatul în rândul tinerilor și Posibilitatea elevilor de a lucra part-time pe parcursul școlii și al vacanțelor.
O altă întâlnire a avut loc cu reprezentantul Ministerului Culturii, doamna subsecretar de stat Irina Cajal-Marin, în cadrul căreia s-a identificat nevoia de culturalizare a elevilor și ce metode pot fi luate pentru a-i îndemna să meargă la teatru, filarmonică sau alte medii culturale de acest gen.
Domnul ministru al Tineretului și Sportului, Nicolae Băniciou, a discutat cu reprezentanții elevilor despre concursul de proiecte al ministerului, concurs la care pot aplica organizațiile de elevi și modalități de finanțare a diferitelor proiecte pentru elevi.
Nu în ultimul rând, teme precum: Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor, Statutul Elevului, prezența elevilor și existența comisiilor școlare în unitățile de învățământ, votul elevilor în Consiliul de Administrație din mediul preuniversitar, respectiv Olimpiadele școlare și programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, au fost abordate în cadrul întâlnirii cu domnul prof. univ. dr. Remus Pricopie, ministru al Ministerului Educației Naționale. Totodată, organizatorii competiției naționale de proiecte „Europa mai aproape de Consiliul Național al Elevilor!”, Diana Ioana Morea, Andrei Cătălin Gherghiu și Andrei Bogdan Petre, au dezbătut detaliile celei de-a doua ediții. Tot în această perioadă reprezentanții elevilor din România s-au întâlnit și cu membii Fundației Leaders, în cadrul întâlnirii discutându-se despre următoarele activități și inițiative pe care cele două organizații urmează să le implementeze împreună.
Președintele Consiliului Național al Elevilor, Iulia Miron, a declarat: „În cadrul primei întâlniri din acest an a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor, cu reprezentanții diferitelor instituții cu rol decizional și organizații cu rol în dezvoltarea învățământului și a elevilor, s-au comunicat o serie de propuneri care urmează a fi concretizate și înaintate în bază legală. Vom contribui la creșterea calității educației, asigurându-ne, în continuare, că părerea elevilor va fi luată în considerare”.
Conform calendarului Consiliului Național al Elevilor, următoarea întâlnire națională a reprezentanților elevilor va avea loc la mijlocul lunii martie, la Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, în cadrul proiectului „CINE votează?”(Cristian Gîrneață)

Trimite email

luni, 1 iunie 2020