Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Iulia Miron: „Vom contribui la creșterea calității educației...”

Conferința Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor

Iulia Miron: „Vom contribui la creșterea calității educației...”

În perioada 2-5 martie 2013, a avut loc, la București, Conferința Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor.

Pe agenda liderilor naționali ai elevilor s-au numărat atât întâlniri informale, cât și formale cu diferiți factori decizionali din mediul educațional românesc.
Prima întâlnire a avut loc cu președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Mihai Dragoș și cu reprezentantul platformei suport a Consiliului Național al Elevilor, Wedu.ro, Doru Ștefănescu. 
S-au pus bazele proiectului „Scrisoare către Basarabia”, de către Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”, reprezentat prin directorul general, domnul Cristian Dumitru, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor. Mai exact, este vorba despre un concurs de eseuri, având ca reper data de 27 martie 2013. Totodată, proiectul are drept scop promovarea identității și culturii naționale.
Pe agendă s-a aflat și o întâlnire cu doamna Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru învățământ, cercetare tineret și sport din Senatul României, fost ministru al Educației, discutându-se, astfel, despre învățământul tehnologic, examenul de Bacalaureat, programul național „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, prezența elevilor în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ, Statutul Elevului și Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor. De asemenea, domnul Liviu Pop, președintele Comisiei de Muncă, Familie și Protecție Socială din Senat, fost ministru al Educației, a abordat, în cadrul întâlnirii cu reprezentații elevilor, teme precum: Situația învățământului tehnologic, Voluntariatul în rândul tinerilor și Posibilitatea elevilor de a lucra part-time pe parcursul școlii și al vacanțelor.
O altă întâlnire a avut loc cu reprezentantul Ministerului Culturii, doamna subsecretar de stat Irina Cajal-Marin, în cadrul căreia s-a identificat nevoia de culturalizare a elevilor și ce metode pot fi luate pentru a-i îndemna să meargă la teatru, filarmonică sau alte medii culturale de acest gen.
Domnul ministru al Tineretului și Sportului, Nicolae Băniciou, a discutat cu reprezentanții elevilor despre concursul de proiecte al ministerului, concurs la care pot aplica organizațiile de elevi și modalități de finanțare a diferitelor proiecte pentru elevi.
Nu în ultimul rând, teme precum: Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor, Statutul Elevului, prezența elevilor și existența comisiilor școlare în unitățile de învățământ, votul elevilor în Consiliul de Administrație din mediul preuniversitar, respectiv Olimpiadele școlare și programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, au fost abordate în cadrul întâlnirii cu domnul prof. univ. dr. Remus Pricopie, ministru al Ministerului Educației Naționale. Totodată, organizatorii competiției naționale de proiecte „Europa mai aproape de Consiliul Național al Elevilor!”, Diana Ioana Morea, Andrei Cătălin Gherghiu și Andrei Bogdan Petre, au dezbătut detaliile celei de-a doua ediții. Tot în această perioadă reprezentanții elevilor din România s-au întâlnit și cu membii Fundației Leaders, în cadrul întâlnirii discutându-se despre următoarele activități și inițiative pe care cele două organizații urmează să le implementeze împreună.
Președintele Consiliului Național al Elevilor, Iulia Miron, a declarat: „În cadrul primei întâlniri din acest an a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor, cu reprezentanții diferitelor instituții cu rol decizional și organizații cu rol în dezvoltarea învățământului și a elevilor, s-au comunicat o serie de propuneri care urmează a fi concretizate și înaintate în bază legală. Vom contribui la creșterea calității educației, asigurându-ne, în continuare, că părerea elevilor va fi luată în considerare”.
Conform calendarului Consiliului Național al Elevilor, următoarea întâlnire națională a reprezentanților elevilor va avea loc la mijlocul lunii martie, la Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, în cadrul proiectului „CINE votează?”(Cristian Gîrneață)

Trimite email

marţi, 11 mai 2021