Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activitățile primăverii 2013 la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș

Mamă, ziua să-ți fie mai senină ca infinitul!

Activitățile primăverii 2013 la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș

Mama, această ființă minunată, a fost sărbătorită și la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș printr-o serie de activități organizate de profesorii: Sandu Popa, Liliana Toderaș, Florica Matiu, Florina Lazău, Livia Lazău, Zorica Fora, Laura Păicuț.

Printre activitățile organizate s-au numărat: program de cântece și poezii dedicate mamei – organizat la Biserica Ortodoxă din Șuncuiuș (duminică, 3 martie 2013), serbări pentru mama, realizarea de desene și felicitări de Ziua mamei, prezentare PowerPoint despre legendele privind mărțișorul și Ziua mamei, expoziție de desene realizate de copii. Activitățile au fost realizate în perioada 1 – 8 martie 2013.
MAMA
Mama! Ce cuvânt înălțător! Primul nost’ cuvânt! Ce sentiment ne învăluie sufletul și ce chip sfânt ne apare în fața ochilor atunci când îl rostim!
Și pentru că este luna lui Mărțișor, ne amintim cu drag de Ziua mamei, o sărbătoare care ne vizează pe toți. Fiecare din noi a venit în lumea aceasta în urma hotărârii lui Dumnezeu și prin durerile nașterii unei mame. Deci, mama este ființa căreia îi suntem datori cu un respect profund, căreia îi mulțumim pentru faptul că ne-a adus pe lume și că alături de Dumnezeu a contribuit la existența noastră, dăruindu-ne cel mai frumos dar pe care îl puteam primi cu inima deschisă: viața. Cu ochii blânzi, mama este bucuria ce ne înconjoară, aceeași persoană în jurul căreia sunt strânse tainele copilăriei noastre, pentru că iubirea unei mame întrece adâncurile oceanului.
Un vechi proverb evreiesc spunea așa: ,,Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele!” Cu alte cuvinte, Dumnezeu a așezat în inima mamelor acea calitate pe care doar El o poate avea, calitatea de a mângâia și de a aduce alinare celor mai acute suferințe..., pentru că femeile sunt înzestrate cu profunzimi sufletești nemărginite, au o inimă caldă și intuiesc totul din iubire. Au putere de a dărui, aducând lumină și bucurie. Sunt ființe plăpânde, dar cu suflet mare, plin de delicatețe și gingășie. Sunt asemeni florilor. Floarea bucură pe toți. Înflorește ca să aducă bucurie. Oferă frumusețea petalelor ei minunat colorate și parfumul ei. Se lasă ruptă ca să-ți facă bucurie, ca să-ți înfumusețeze casa și viața.
Așadar, le urăm un călduros „La mulți ani!” celor care ne-au învățat primul pas, prima vorbă, ne-au îngrijit, ne-au șters prima lacrimă, ne-au îmbrățișat la prima reușită, nu ne-au mustrat când am greșit, ci ne-au sfătuit, ne-au ocrotit, ne-au iubit și continuă să facă asta. Mamă, floare a primăverii, ziua să-ți fie mai senină ca infinitul!
Profesor Florina Lazău
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activitățile primăverii 2013 la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 10 decembrie 2019