Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mamei mele, cu dragoste!

Bucuria unei sărbători... pentru cea mai scumpă mamă

Mamei mele, cu dragoste!

Seara de joi (7 martie 2013) s-a lăsat cu cântec și voie bună peste Orășelul Copiilor din Oradea.
În ajun de sărbătoare, elevii doamnei profesor Maria Duma de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea și-au invitat mămicile, din nou, în orășel.

„Totul s-a pregătit în mare secret pentru a le surprinde, ține să ne asigure doamna profesor. Și fiindcă am mai crescut, pe toate planurile, am dorit să le furnizăm mămicilor alte și alte surprize. Versurile și cântecele, puține, dar esențiale prin mesajul lor, au fost urmate de patru scenete a la Caragiale, tocmai pentru a crea atmosfera și a bucura pe toată lumea”, ne-a declarat dna prof. Maria Duma.
Caragiale e actual și bucură pe oricine!
„Pentru ea voi fi soarele-n zori,/ Pentru ea voi face-o casă din flori,/ Pentru zâmbetul ei minunat,/ Pentru mama mea./ Pentru ea voi fi floare de mai,/ Pentru ea voi spune ,,Vară, mai stai!”/ Pentru zâmbetul ei minunat,/ E totul pentru mama mea”.
Prin mesajul lor, versurile și cântecele au bucurat sufletele mamelor, care s-au simțit răsfățate și gâdilate în amorul propriu, iar cele patru scenete: Vizită, D-l Goe, Bubico și Un pedagog de școală nouă le-au arătat cât de mari actori le sunt odraslele și cât de actual continuă să fie I.L. Caragiale. Exemplare ca D-l Goe și familia sa se găsesc și astăzi, destule, copii răsfățați și mofturoși, cu educație „aleasă” și manifestări pe măsura educației și a năravurilor se pot întâlni la tot pasul și în zilele noastre. Facem însă caz de necaz și mai spunem lucrurilor pe nume pentru a sensibiliza și a îndrepta pe ici pe colo, „prin punctele esențiale”.
Mamei mele, cu iubire!
Consistentă și deosebit de relevantă a fost oferta de 8 Martie pe care copiii au pregătit-o mamelor. O cărticică ingenios concepută și realizată, în 50 de pagini, a avut darul de a oferi sărbătoritelor informații suficiente pentru a le creiona profilul, privit din varii unghiuri de vedere: clipul mamei, mici secrete și plăceri descoperite de cei mici la cea mai dragă ființă, un buchet pentru mama, 9 lucruri pe care le iubesc la tine, Îți mulțumesc pentru că..., Poezie pentru mama, Cântec pentru mama mea, Te rog, iartă-mă, Scrisoare pentru mama mea…
La fel de interesante și neașteptate au fost și medalioanele prezentate în PowerPoint.
Toate momentele înălțătoare oferite mamelor de actorii și artiștii dnei profesor Maria Duma s-au sfârșit cu petrecerea din salonul de artă culinară. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (88 de poze), accesați Galeria foto: Mamei mele, cu dragoste!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 20 octombrie 2019