Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Cel de-al 76-lea volum de studii și comunicări...

D.P.P.P.D. a lansat, ieri, la I.S.J. Bihor

Cel de-al 76-lea volum de studii și comunicări...

Departamentul pentru pregătirea și perfecționarea personalului didactic (D.P.P.P.D.), din cadrul Universității Oradea, a lansat, ieri (joi, 7 februarie 2008), la sala mare de ședințe a Inspectoratului Școlar, cel de-al 76-lea volum al colecției „Educația în Mileniul trei”, intitulat „"Educația omului de azi pentru lumea de mâine" (ediția a V-a), coordonatori, prof. univ. dr. Vasile Marcu și conf. univ. dr. Mariana Marinescu.

Pentru numeroasele cadre didactice și studenți care își regăsesc lucrările publicate în prezentul volum a fost un real eveniment, prefațat de organizatorul manifestării, prof. Virginia Tiurbe, directorul Casei Corpului Didactic Oradea – Bihor.
Despre cel de-al 76-lea volum scos de D.P.P.P.D, a vorbit directorul departamentului, prof. univ. dr. Vasile Marcu, și coordonator al volumului, precum și conf. univ. dr. Mariana Marinescu.
Prof. Florian Mieluț, inspector școlar de specialitate, s-a arătat încântat să descopere în actualul volum și lucrări care vizează educația tehnologică ( precum:” Obiective și direcții de modernizare privind educația tehnologică”, din secțiunea I sau „Rolul major al educației tehnologice în școala românească”, din secțiunea a II-a).
Volumul este structurat în patru secțiuni: secțiunea I – Abordări interdisciplinare ale educației (care se deschide cu lucrarea  „Tehnoștiința – esență și importanță”, semnată de prof. univ. dr. Vasile Marcu); secțiunea II – Noile educații în societatea cunoașterii (având în deschidere lucrarea conf. univ. dr. Mariana Marinescu, „Educația ecologică sau educația relativă la mediu”); secțiunea  III – Elemente de didactică (de la ... teoria și practica metodelor și procedeelor didactice, învățarea prin descoperire și problematizarea... la modelarea și algoritmizarea..., instrumente de evaluare și proiecte de lecții ); secțiunea IV – Din preocupările studenților și masteranzilor (evident, tot preocupări didactice: Dimensiunea europeană a relației profesor-elev; Metode complementare de evaluare: observarea sistematică a activității și comportamentului elevilor, și investigația; tipuri de itemuri, și proiecte didactice).
Oferta educațională pentru 2008-2009
Socotim că este util să cunoașteți și oferta educațională a D.P.P.P.D. pentru 2008-2009:
1. Studii postuniversitare de specializare (Educație tehnologică)
2.Cursuri de perfecționare postuniversitare (Modulul de formare psihopedagogică și metodică; Modulul de formare psihopedagogie specială; Curs de formare pentru cadre didactice cu clase incluzive)
3.Master (Educație pentru sănătate; Formarea profesorilor; Management educațional)
4. Cursuri de formare continuă (Formarea continuă a personalului didactic din învățământul preuniversitar Varadinum; Formarea managerilor din învățământul preuniversitar Crișana).
 Angelica & Ovidiu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Cel de-al 76-lea volum de studii și comunicări...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Poza zilei

Alina-Diana din Chicago


La Poza zilei de astăzi (sâmbătă, 28 noiembrie 2020), vă dăm un semnal, spunându-vă că Alina-Diana din Chicago a ajuns pe OviDan, dar nu singură, după cum puteți lesne deduce din imagine.
Vom reveni cu mai multe informații, poze și video din Chicago (în serial)!
(OviDan)