Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cel de-al 76-lea volum de studii și comunicări...

D.P.P.P.D. a lansat, ieri, la I.S.J. Bihor

Cel de-al 76-lea volum de studii și comunicări...

Departamentul pentru pregătirea și perfecționarea personalului didactic (D.P.P.P.D.), din cadrul Universității Oradea, a lansat, ieri (joi, 7 februarie 2008), la sala mare de ședințe a Inspectoratului Școlar, cel de-al 76-lea volum al colecției „Educația în Mileniul trei”, intitulat „"Educația omului de azi pentru lumea de mâine" (ediția a V-a), coordonatori, prof. univ. dr. Vasile Marcu și conf. univ. dr. Mariana Marinescu.

Pentru numeroasele cadre didactice și studenți care își regăsesc lucrările publicate în prezentul volum a fost un real eveniment, prefațat de organizatorul manifestării, prof. Virginia Tiurbe, directorul Casei Corpului Didactic Oradea – Bihor.
Despre cel de-al 76-lea volum scos de D.P.P.P.D, a vorbit directorul departamentului, prof. univ. dr. Vasile Marcu, și coordonator al volumului, precum și conf. univ. dr. Mariana Marinescu.
Prof. Florian Mieluț, inspector școlar de specialitate, s-a arătat încântat să descopere în actualul volum și lucrări care vizează educația tehnologică ( precum:” Obiective și direcții de modernizare privind educația tehnologică”, din secțiunea I sau „Rolul major al educației tehnologice în școala românească”, din secțiunea a II-a).
Volumul este structurat în patru secțiuni: secțiunea I – Abordări interdisciplinare ale educației (care se deschide cu lucrarea  „Tehnoștiința – esență și importanță”, semnată de prof. univ. dr. Vasile Marcu); secțiunea II – Noile educații în societatea cunoașterii (având în deschidere lucrarea conf. univ. dr. Mariana Marinescu, „Educația ecologică sau educația relativă la mediu”); secțiunea  III – Elemente de didactică (de la ... teoria și practica metodelor și procedeelor didactice, învățarea prin descoperire și problematizarea... la modelarea și algoritmizarea..., instrumente de evaluare și proiecte de lecții ); secțiunea IV – Din preocupările studenților și masteranzilor (evident, tot preocupări didactice: Dimensiunea europeană a relației profesor-elev; Metode complementare de evaluare: observarea sistematică a activității și comportamentului elevilor, și investigația; tipuri de itemuri, și proiecte didactice).
Oferta educațională pentru 2008-2009
Socotim că este util să cunoașteți și oferta educațională a D.P.P.P.D. pentru 2008-2009:
1. Studii postuniversitare de specializare (Educație tehnologică)
2.Cursuri de perfecționare postuniversitare (Modulul de formare psihopedagogică și metodică; Modulul de formare psihopedagogie specială; Curs de formare pentru cadre didactice cu clase incluzive)
3.Master (Educație pentru sănătate; Formarea profesorilor; Management educațional)
4. Cursuri de formare continuă (Formarea continuă a personalului didactic din învățământul preuniversitar Varadinum; Formarea managerilor din învățământul preuniversitar Crișana).
 Angelica & Ovidiu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Cel de-al 76-lea volum de studii și comunicări...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021