Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

În 4 aprilie, bugetul de venituri și cheltuieli urmează să fie aprobat

Proiectul de buget al municipiului poate fi consultat la afișier

În 4 aprilie, bugetul de venituri și cheltuieli urmează să fie aprobat

Luni, 11 martie 2013, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală și cu prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, la afișierul Primăriei Municipiului Oradea - Direcția Economică, a fost publicat Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Oradea pentru anul 2013.

Până în data de 26 martie 2013 se pot formula propuneri privitoare la acest material la Centrul de Informații cu Publicul (parter Primăria Oradea) sau în format electronic la adresa de e-mail: primarie@oradea.ro sau prin fax la nr. 0259/437.544.
A doua zi (marți, 12 martie), dl viceprimar Ovidiu Mureșan și directorul Direcției economice, dl Eduard Florea au prezentat proiectul de buget în fața reprezentanților presei, iar în ședința Consiliului Local din 4 aprilie este prevăzută aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe 2013, după cum avea să sublinieze dl viceprimar, în deschiderea conferinței.
S-a pus accent pe optimizarea cheltuielilor cu serviciile publice
 „Pentru 2013, bugetul de venituri și cheltuieli sintetizează resursele financiare de care dispunem și modul de utilizare în scopul satisfacerii unor nevoi la nivelul municipiului. Tot ce gândim la nivel de buget este în folosul comunității locale  și sperăm să găsim un echilibru între solicitări și oferte. Am acordat de această dată o mult mai mare importanță, față de anii precedenți, optimizării cheltuielilor cu serviciile publice și cele din domeniul infrastructurii municipiului. Ne-am propus să asigurăm un cadru echidistant, echilibrat de satisfacere a nevoilor acestora. Bugetul municipiului Oradea este în creștere cu 43 la sută față de nivelul realizat în anul precedent. Nu în funcție de ce ne-am propus în 2012, ci în funcție de ce am realizat. Și astfel, bugetul are patru cifre 971,6 milioane lei. Ce ne-am propus la venituri: să acordăm din buget o atenție deosebită atragerii de noi investitori, atât străini, cât și autohtoni, prin utilarea (asigurarea utilităților publice) și promovarea Parcului Industrial. În ce privește nivelul taxelor și veniturilor,  considerăm că veniturile proprii estimate sunt în creștere față de anul precedent, atât datorită majorării acestora (este o majorare cu 13 milioane lei), dar și datorită unor eforturi ce țin de modul de organizare intern și de monitorizarea gradului de încasare. La fel, urmărim atent creșterea încasărilor din cotele defalcate din impozitul pe venitul global, ca sursă principală din venitul economic de la bugetul local. O altă sursă importantă de venituri este vânzarea de terenuri și imobile. Avem nevoie de acești bani pentru cheltuielile operaționale și de capital. Ne propunem aici să câștigăm 1,5 milioane lei, față de anul trecut din veniturile obținute prin vânzarea terenurilor și imobilelor, fără a avea un grad de risc foarte mare la realizarea acestor tranzacții.
La cheltuieli, statistic, după carte, ar trebui ca 25 la sută din cheltuieli să fie cele de capital și 75 cele operaționale. Și anul trecut și anul acesta, ne-am propus undeva la 40 la sută. Ne propunem ca din cele 971,6 milioane să avem cheltuieli operaționale de 575,7 și cele de capital de 395,9. Din punct de vedere al cheltuielilor, prioritate zero.
Preocupare pentru un oraș mai curat și mai bine iluminat
Preocuparea noastră de a avea un oraș mai curat, un oraș bine iluminat, cu parcuri bine întreținute, cu străzi de nivel european se materializează în bugetul de venituri și cheltuieli pe 2013 prin sumele alocate serviciilor publice: 14 milioane pentru Salubritate, 12 milioane la iluminat, la reparații drumuri 22 de milioane, la Poliția Comunitară 3,2 milioane lei.
Fundamentarea bugetului
Dl director Eduard Florea ne-a prezentat fundamentarea bugetului.
„Doresc să vă prezint ceea ce am avut în vedere când am fundamentat bugetul  E vorba de codul fiscal, de Hotărârea 10 pe 2013 privind stabilirea impozitelor și taxelor, completată cu acea actualizare de luna trecută. E vorba de Legea nr. 5 privind bugetul de stat pe anul 2013, previziunile cu privire la creșterile economice, la cursul de schimb, inflație, dobânzi și acte normative care au fost adoptate privitor la politicile bugetare...”
Pe baza graficelor prezentate în PowerPoint am aflat cât de mare este bugetul pe anul 2013, prezentat anterior de dl viceprimar (971,6 milioane de lei); din ce se compun veniturile publice, „principalele surse de venituri: spitalele, în relație cu Casa de Sănătate, pe bază de contract, se regăsesc în bugetul nostru ca și sursă, acolo sunt 26 la sută din total venituri, este cea mai importantă sursă; pe locul II ca și importanță, 24 la sută din buget provine din eforturile orădenilor, venituri fiscale 40 la sută, 94,5 milioane de lei, din impozite și taxe, 120 de milioane, aproximativ jumătate o reprezintă cotele defalcate din impozitul venitul global”, a precizat directorul Direcției economice, dl Eduard Florea.(Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai mlte poze, accesați Galeria foto: În 4 aprilie, bugetul de venituri și cheltuieli urmează să fie aprobat. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 20 ianuarie 2021