Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Le journee de la Francophonie

La Școala din Drăgești

Le journee de la Francophonie

Respectul pentru spiritul francofon și dragostea pentru limba franceză au reușit să adune clasele primare, a III-a și a IV-a, precum și ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială Nr. 1 Drăgești, într-o activitate dedicată Francofoniei.

Pe acordurile celebrei „La Marseillaise”, Imnul Franței, cei mai mici învățăcei ai limbii lui Voltaire au desfășurat o paradă de stegulețe, reprezentând aproape toate țările Francofoniei, de pe mai multe continente. Elevii clasei a VIII-a au prezentat „La page du culture francaise”, punctând contribuția unor ilustre personalități franceze care au strălucit în diverse domenii de activitate (Victor Hugo, Michel Tournier, Coco Chanel, Alain Delon), iar clasele a V-a și a VI-a au recitat versuri din poezia franceză.
 În finalul activității, doamna profesoară de limba franceză,Goman Adina și elevii implicati în această activitate au rostit celebra urare „Vive la Francophonie et Vive la France!” Menționăm că am fost sprijiniți de doamna director prof. Șandra Florica, dar și de domnii profesori. (A. G.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019