Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Creațiile micilor pietoni de la „Dimitrie Cantemir”

Prof. de educație plastică Mariana Pădurean

Creațiile micilor pietoni de la „Dimitrie Cantemir”

Toți suntem și pietoni, și trebuie să respectăm regulile de circulație atunci când suntem implicați în traficul zilnic – când mergem pe stradă, când o traversăm, când trebuie să avem în vedere semnele de circulație, semaforul, trecerea de pietoni – toate acestea indiferent de starea noastră.

Toate acestea au fost ținta noastră, a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”, implicată în proiectul de educație rutieră derulat de Inspectoratul de Poliție Rutieră al județului Bihor.
Ca urmare, toți elevii școlii, sub îndrumarea profesorilor de la clasele I-VIII, s-au implicat în proiect prin ilustrarea celor mai semnificative aspecte ale felului cum circulăm pe străzi, pe șosele sau cum recunoaștem și respectăm semnele de circulație.
Elevii au reușit să-și materializeze cunoștințele rutiere prin desene semnificative, dar și prin creații literare.
Creațiile elevilor din clasele I-IV au fost deosebite, elevii sesizând prin mijloace proprii de exprimare cum să evite eventualele accidente rutiere, la traversarea străzii, la trecerea pietonilor prin locurile marcate sau prin respectarea culorii semaforului. Este de remarcat numărul mare de lucrări de la clasele mici, care au exprimat și prin compuneri expresive imaginile desenate.
Desenele colegilor mai mari (clasele a V-a) au ilustrat atât aspectele pozitive, cât și cele negative ale străzii.
Creațiile cele mai reușite au fost expuse la panoul „Colțul micului pieton” din unitate.
Numeroasele lucrări literare și plastice au fost trimise la concursul derulat de I.P.J. Bihor, concurs care e în derulare.
Implicarea elevilor școlii noastre în acest proiect rutier a fost un succes prin participarea atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice. (M. P.)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019