Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Cel mai bun câștigă!

Finala concursului

Cel mai bun câștigă!

În finala celei de-a VI-a ediții a concursului interliceal "Cel mai bun câștigă", s-au întâlnit Liceul Teoretic "Aurel Lazăr, Liceul Pedagogic "Iosif Vulcan" și Colegiul Național "Emanuil Gojdu".


 
 Concurenții s-au întrecut pe scena din parcul Nicolae Bălcescu, iar juriul (Alexandru Pop, Crăciun Parasca, Florin Negruțiu, Georgeta Sadoveanu și Ion Moldovan) a luat loc în fața scenei, printre spectatori.
La proba teoretică, pedagogiștii au luat-o înaintea tuturor, și nu s-au mai lăsat depășiți, chiar dacă reprezentanta lăzăriștilor (Loredana Căvășdan) a obținut punctaj maxim la interpretare.
Alexandrina Chelu a evoluat atât în concurs, cât și după, alături de trupa de pantomimă "Non sens" a Grupului Școlar Sanitar "Vasile Voiculescu".
Premiile, constând în diplome și sume de bani, au fost înmânate din partea organizatorilor de către prof. Georgeta Sadoveanu, inspector școlar cu activitatea educativă, și Alexandru Pop, directorul Casei de Cultură a Municipiului Oradea.

Pe locul I s-a situat echipajul Liceului Pedagogic " Iosif Vulcan", urmat de echipajele lăzăriștilor (pe II), și gojdiștilor (pe III).


 

Revistele școlare calificate la etapa județeană


 Tot joi, 1 iunie, pe scena din parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, au fost premiate cele zece reviste școlare care au câștigat etapa județeană, fiind trimise la etapa națională.
La categoria caleidoscop, pe primul loc, s-a situat revista "Aripi siderale" (a elevilor de la Grupul Școlar "Transilvania"), pe locul al II-lea s-a clasat revista "Caleidoscop" (a Școlii din Marghita), urmată, pe locul III, de "Porți deschise", cea mai tânără revistă a Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu". Pe locul IV - "Expres școlar" (revista Colegiului Tehnic "Dimitrie Leonida"), pe V - "Adolescența" (revista Liceului Teoretic din Salonta), pe VI - "Lăzăriștii" (revista Liceului Teoretic "Aurel Lazăr”) și "Univers sogunist" (revista Grupului Școlar "Andrei Șaguna") . La categoria reviste școlare aniversare a fost premiată revista "Orizont" (a Grupului Școlar "Ioan Ciordaș" din Beiuș), iar la categoria reviste școlare tematice, revista "Inspirația" (a Școlii din Ceișoara) și "Micul creștin" (revista Liceului Teoretic "Nicolae Jiga" din Tinca).
"Toate cele zece reviste școlare premiate au fost trimise la București, la etapa națională", ține să sublinieze prof. Georgeta Sadoveanu, inspector școlar cu activitatea educativă.
Ovidiu Dan

 

Trimite email

miercuri, 12 mai 2021