Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Consiliul Național al Elevilor condamnă acțiunile de discriminare din rândul liceenilor din Covasna

Un semnal de alarmă!

Consiliul Național al Elevilor condamnă acțiunile de discriminare din rândul liceenilor din Covasna

Consiliul Național al Elevilor condamnă acțiunile de discriminare desfășurate de elevii și de cadrele didactice aparținând minorităților naționale față de eleva româncă Sabina Elena din județul Covasna, acțiuni care contravin Constituției României și drepturilor fundamentale ale omului.

 „Nu vom permite ca acest caz să fie trecut cu vederea!”
Consiliul Național al Elevilor consideră că este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colț și amenințată de către colegii ei care aparțin unei minorități naționale, profesorul diriginte și chiar conducerea școlii pentru faptul că a „îndrăznit” să poarte o banderolă cu tricolorul României!
De asemenea, este jignitor faptul că pe teritoriul României, cetățenii români de etnie română sunt persecutați pentru că promovează însemnele naționale garantate de către Constituție și de idealurile revoluției din 1989. Consiliul Național al Elevilor trage un semnal de alarmă către toate instituțiile statului român de a se sesiza și de a opri și sancționa conform legii aceste forme de jignire a istoriei românilor pentru Unirea Națională, a identității naționale și a statului de drept.
Consiliul Național al Elevilor recunoaște minoritățile naționale existente pe teritoriul României și susține dreptul acestora de a-și păstra, dezvolta și exprima identitatea etnică, culturală, lingvistică și religioasă în condițiile legii statului român, fără a afecta sau leza identitatea națională a românilor, idealurile, limba și cultura strămoșească.
„Nu vom permite ca acest caz să fie trecut cu vederea. De vreme ce conducerea școlii și Inspectoratul Școlar Județean Covasna nu au luat atitudine în acest sens, Consiliul Național al Elevilor va începe o serie de demersuri pentru a atrage atenția instituțiilor responsabile asupra comportamentului nejusticat și ilegal al cadrelor didactice și al colegilor reprezentanți ai unei minorități naționale. Vom face o sesizare, atât la Ministerul Educației Naționale, cât și la Consiliul pentru Combatere a Discriminării pentru a fi luate măsurile necesare unor asemenea abuzuri”, a declarat Iulia Miron, președintele Consiliului Național al Elevilor.
Cristian Gîrneața

Trimite email

vineri, 5 iunie 2020