Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Hai-Ku Noi” (ediția a III-a)

Miercuri, la Șc. „Nicolae Bălcescu”

Concursul „Hai-Ku Noi” (ediția a III-a)

Elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Oradea dau bătălia pentru Steagul Verde și statutul de Eco-școală, în cel de-al treilea an de derulare.

Zilele trecute v-am informat despre un concurs de „capă și spadă” care se  desfășoară la „Nicolae Bălcescu”, de cinci ediții, intitulat „Clasa de aur”. Miercuri (20 martie 2013), tot în cadrul programului mondial „Eco-școala”, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a concursului „Hai-Ku Noi”, coordonat de prof. Ioana Klein.
Coordonatorii programului mondial Eco-școala, la nivelul școlii, sunt prof. Alina Deliman și Simona Vancea.
„În cadrul concursului, 9 echipaje de câte 3 elevi fiecare din clasele a VII-a și a VIII-a au trebuit să realizeze o compoziție ecologică din materiale refolosibile, pornind de la versurile unei poezii Haiku. Timpul de lucru pentru a crea opere originale și surprinzătoare a fost de 3 ore. În prealabil, fiecare echipaj s-a dotat de-acasă cu materialele necesare: hârtie, carton, orz, cacao, frunze, mărgele, păpuși, plastilină, PET-uri, scobitori, piuneze, lemne, tempera, ace, ață...
La capătul celor 3 ore de inspirație și transpirație întru creație, juriul a fost pus într-o situație dificilă în a alege lucrările câștigătoare. În fruntea juriului s-au aflat cei doi directori: prof. Gheoghe Troie și directorul adjunct, prof.dr. Banto Norbert. Lor li s-au alăturat doi reprezentanți ai firmei RER Ecologic Service (Burlou Horia și Cabai Cristian), plus dra profesor de specialitate Ioana Klein.
„Elevii au reușit să utilizeze într-o manieră diversă și creativă o multitudine de materiale în vederea obținerii unui mesaj cât mai apropiat de cel al poeziei Haiku. Mesajul a fost bine realizat cu ajutorul elementelor de limbaj vizual, cât și al cromaticii abordate. Activitatea a îmbrăcat forma concursului, iar la final i-am răsplătit pe toți cu diplome. Cei care s-au situat pe primele patru locuri au fost premiați cu șepci, pixuri și tricouri, agende și jurnale”, ne-a declarat dra prof. Ioana Klein.
Câștigătorii
Premiul I – echipajul clasei a VII-a A: Diana Mladin, Andreea Bondar, Andrada Mărcuș
Premiul II – a VIII-a D: Jancso Katalin, Szabo Alexa, Szocs Anita
Premiul III – a VIII a A: Tania Mihele, Alexandra Reikli, Iulia Călugăr. Premiul special – a VII-a E: Varga Viktoria, Koteles Andrea și Szekrenyes Emese.
(Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul „Hai-Ku Noi” (ediția a III-a).  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 iulie 2020