Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


Concursul de monologuri în limba engleză ,,Speak Out”

Joi, ediția a VII-a

Concursul de monologuri în limba engleză ,,Speak Out”

Joi, 14 martie 2013, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Concursului de monologuri în limba engleză ,,Speak Out”.

 La etapa județeană au participat 22 de elevi din clasele V-IX de la: Școala Gimnazială  „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici”,  Școala Gimnazială „Kazinczy Ferenc” din Șimian, Liceul ,,Don Orione”, Colegiul Național ,,Arany Janos” Salonta, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Liceul de Artă, Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” și Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”.
Îndrăgitul concurs a fost inițiat de Educational Drama Association in Romania (EDAR) și organizat cu profesionalism, de 7 ani, de prof. Marta Fingermann  și  Crina Crețu de la  L.P.S. ,,Bihorul”, în parteneriat cu: Biblioteca Județeană „Gheorghe Sincai” și Inspectoratul Școlar Județean Bihor. La actuala ediție, pentru pregătirea concursului au fost lansate următoarele teme: la clasele de gimnaziu „We only have what we give” (Isabel Allende), iar pentru liceeni  „What I had, I spent; what I saved, I lost; what I gave, I have (German motto). Pentru jurizare a fost desemnată o comisie alcătuită din: prof. Delia Tarr Popa - inspector școlar de specialitate al I.S.J. Bihor, prof. Valentina Hosu de la C.T. „Traian Vuia”, prof. Costa Monica de la Palatul Copiilor și Elevilor și Șerban Borda,  actor la Teatrul „Regina Maria”.
Competiția a fost deschisă de dna bibliotecar dr. Mariana Barna, în dublă calitate, de gazdă și partener.
„Suntem onorați să vă avem astăzi oaspeți pentru a VII-a oară la concursul ,,Speak Out”, acest mare eveniment pentru voi, copii. Astăzi vă veți da în spectacol. Ați muncit, iar acum ne veți arăta cât de frumos și de corect știți să vă exprimați în limba voastră preferată...”
Tot în deschidere a luat cuvântul directorul Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”, dl prof. dr. Dan Matei: „În primul rând, eu doresc să vă salut. Am înțeles că este a VII-a ediție. Din punctul meu de vedere este deja tradiție și țin să mulțumesc în mod deosebit colegelor Marta și Crina și celorlalți colegi. Suntem încântați de parteneriatul pe care îl avem cu Biblioteca Județeană. Suntem încântați de faptul că reușim să îmbinăm sportul de performanță..., cultura, cu limba engleză. Cu atât mai mult avem nevoie de limba engleză pentru că avem elevi care se plimbă de la Londra..., Venezuela, Mexic, Statele Unite, Japonia..., este o limbă de circulație internațională și ne bucură capacitatea lor de a conversa...” Concursul a fost prezentat de:   Mihelea Beatrix și Oprea Raisa, clasa a IX-a C la L.P.S. „Bihorul”.
Premiile
La clasele V-VI:
Locul I: Beleneși Andrada, prof. Angela Pop  - Școala Gimnazială „N. Bălcescu”;
locul II: Matei Teodora și Rimbu Renata, prof. Angela Pop – Șc. G. „N.Bălcescu”
locul III: Purle Armin, prof. Mile Anca – C.N. „E.Gojdu”; Szekely Szara, prof. Marta Fingermann  - L.P.S. „Bihorul”
Premii speciale:
Best props:  Oprea Hanna, prof.    Porumb Camelia  - C.N. „E.Gojdu”
Mile Ana, prof. Mile Anca – C.N. „E.Gojdu”
La clasele VII-VIII:
Locul I: Mihăieș Ana-Maria, prof. Angela Pop – Șc. „N.Bălcescu”
Locul II: Laza Lois, prof. Maga Livia – Lic. de Artă
Locul III: Pereț Oana, prof. Angela Pop - Șc. „N. Bălcescu”
Premii speciale:
Best American Accent: Ungur Anda,  prof. Doina Văleanu – Șc.„N. Bălcescu”; Most dramatic monologue: Baiduca Iulia, prof.   Maga Livia – Lic. de Artă; Best costumes: Ari László, Școala Gimnazială „Kazinczi Ferenc” din Șimian - prof.Oneț Oana Maria
La clasele IX-X: locul I: Berce Delia, prof. Breazdău Ramona – C.E. „Partenie Cosma”
La clasele XI-XII: locul I: Gavriluț David, prof. Ficuț Gabriela – C.E. „Partenie Cosma”.
Beleneși Andrada, Mihăieș Ana-Maria, Berce Delia și Gavriluț David ne vor reprezenta județul la etapa națională a concursului, care va avea loc la Sibiu, între 11 și 13 aprilie 2013. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul de monologuri în limba engleză ,,Speak Out”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 24 octombrie 2017