Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul de eseuri online cu tema „Scrisoare pentru Basarabia”

„Tu al cui ești?”

Concursul de eseuri online cu tema „Scrisoare pentru Basarabia”

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, continuă campania de promovare a valorilor ce aparțin identității naționale sub sloganul „TU AL CUI EȘTI?”

O parte dintre obiectivele acestei campanii fac referire la: comemorarea principalelor evenimente ale istoriei românilor și conștientizarea relevanței acestora, redescoperirea simbolurilor naționale românești, precum și la alte elemente de cultură și civilizație românescă care pot întări, prin cunoașterea și identificarea  lor, sentimentul mândriei de a fi român sau al  apartenenței la un set de valori comune.
Pentru a marca semnificația datei de 27 martie (1918) în rândul elevilor, zi fundamentală în istoria românilor, zi în care a avut loc Unirea Basarabiei cu România, membrii Consiliului Elevilor vor împărți stickere cu această dată și cu logo-ul campaniei, „TU AL CUI ESTI?” în liceele din țară. Prin astfel de campanii Consiliul Național al Elevilor încearcă să readucă în atenție elevilor din România istoria și cultura națională și importanța acestora pentru ceea ce reprezintă țara noasră astăzi.
  Sperăm ca prin astfel de proiecte și campanii de promovare să reușim să atragem elevii către sfera cunoașterii istoriei noastre, a poporului român. Din păcate, asemenea valori nu mai sunt cultivate în societatea actuală, iar date și evenimente semnificative ale evoluției acestei țări sunt complet ignorate. Este un prim pas spre a ne păstra identitatea și sperăm ca aceste acțiuni să aibă un impact mare asupra elevilor”, a declarat Iulia MIRON, președintele Consiliului Național al Elevilor.
Primul proiect ce se va desfășura în cadrul acestei campanii este concursul de eseuri online cu tema „SCRISOARE PENTRU BASARABIA”. Liceeni din România sunt invitați să compună un eseu de maximum 6.000 de caractere, sub forma unei scrisori pentru românii din stânga Prutului, pe care să-l încarce online, pe platforma www.alcuiesti.ro-platformă creată special în acest scop.
Organizatorii vor oferi fiecărui participant unul din cele 5.000 de exemplare din volumul „200 de ani de istorie a românilor dintre Prut și Nistru”, coordonat de academicianul Ioan Aurel-Pop,însă mariile premii sunt trei laptop-uri de ultimă generație. Regulamentul concursului, respectiv calendarul acestuia pot fi vizualizate aici.
Așadar, Consiliul Național al Elevilor, forul consultativ al Ministerului Educației Naționale, continuă stimularea și sprijină elevii în demersul dezvoltării capacităților de asociere în domeniul accesării, respectiv derulării de proiecte educative, destinate formării personale a acestora. (Cristian Gîrneață)

Trimite email

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!