Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Împăduriri la Pietroasa - 2013

Sâmbătă, elevi de la 12 școli... pe baricade!

Împăduriri la Pietroasa - 2013

Peste 350 de voluntari au participat la acțiunea de împădurire din comuna Pietroasa, județul Bihor, sâmbătă, 23 martie 2013, activitate organizată de Asociația „Tăsuleasa Social” în colaborare cu Fundația „Pietroasa Prospera”.

Tăsuleasa Social împreună cu cei 350 de voluntari au plantat 10.000 de puieți de molid pe o suprafață de 2 hectare. Voluntarii prezenți au venit de la școli și licee din mai multe localități bihorene: Oradea, Beiuș, Ștei și Pietroasa: Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea, Școala Gimnazială Oltea Doamna, Oradea, Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea, Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș din Beiuș, Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș, Beiuș, Școala Gimnazială Nicolae Popoviciu, Beiuș, Școala Gimnazială Miron Pompiliu din Ștei, Colegiul Tehnic Unirea, Ștei, Colegiul Național Avram Iancu, Ștei și Școala Gimnazială Nr. 1 din Pietroasa.    
Împădurirea a fost sprijinită de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Bihor, Ocolul Silvic Șoimi și Primăria comunei Pietroasa.
Pentru această acțiune de împădurire Selgros Oradea a asigurat mâncarea pentru cei 350 de voluntari, Coca-Cola HBC România a oferit apa și sucurile, iar firma S.C. Europlast S.R.L. a asigurat tombereoanele și toaletele ecologice.
Ziua nu se putea termina mai bine decât în compania trupei „Fără Zahăr” care a concertat pentru voluntarii prezenți la împădurire. Acordurile de rock și versurile cu morală au încălzit atmosfera și au adus primăvara la Pietroasa.
În urma acestei activități de împădurire, Tăsuleasa ajunge printr-un calcul scurt, la 186.000 de puieți plantați pe o suprafață de 78 de hectare, din 2004 și până în prezent. Tăsuleasa Social a deschis, cu aceasta activitate, sezonul de împăduriri de primăvara în 2013.
Despre Fundația „Pietroasa Prospera”
Pietroasa Prospera, înființată în 2013, este o fundație non profit și are ca scop dezvoltarea socio-economică a comunei Pietroasa prin implementarea unor programe de interes socio-comunitar cu impact social, micro și macro economic, prin aplicarea unor principii de dezvoltare economică. Dezvoltarea de programe socio-economice care să contribuie la crearea de noi locuri de muncă, cât și la creșterea calității vieții cetățenilor comunei.
Despre „Tășuleasa Social”
Tășuleasa Social, înființată în Bistrița, în urmă cu 12 ani, și-a propus să schimbe mentalitățile tinerilor și să arate că aceștia doresc să se implice în probleme de mediu. Tinerii care au participat la acțiunile asociației au fost pregătiți ca, la rândul lor, să desfășoare pe cont propriu activități similare. Una dintre cele mai cunoscute campanii Tășuleasa Social a fost Verde 003, proiect la care au participat peste 2.200 de adolescenți și o serie de personalități precum: Ada Milea, Marcel Iureș, Radu Naum, Amalia Enache, Cătălin Ștefănescu sau Ivan Pațaichin.
Szekely Ana
Foto: Suci Roxana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Împăduriri la Pietroasa - 2013.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020