Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Dumnezeu este dragoste!”

Sâmbătă, orădenii au spus DA vieții, la Marșul pentru viață

„Dumnezeu este dragoste!”

Miercuri, 20 martie 2013, la ora12.00, în 25 de orașe din țară și trei comune din județul Botoșani, au avut loc marșuri pentru viață.

Potrivit organizatorilor și jandarmilor, la cea de-a doua ediție a marșului de la Oradea au participat circa 400 de persoane. Pe bannere și pancarte se puteau citi: Spune DA vieții! „Iubește-ți copilul și lasă-l să crească” – Maica Tereza, Spune NU avort! Mama ta a ales viața. Fă și tu la fel! Avortul nu te eliberează, te încătușează, Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, Eu te cunoșteam..., Iubim. Iubesc. Iubește viața! Cât costă un avort? O viață umană! Avortul oprește o inimă care bate! Frânge inima unei mame. Mamă, nu mă ucide! Apără-mă, căci eu nu mă pot apăra! Familie sănătoasă – Societate sănătoasă! Cultura ProViață. Pro Familie. Pro Moralitate! Dumnezeu m-a țesut în pântecele mamei mele. Copiii sunt un dar de la Dumnezeu. Trezește, Doamne, România! Și eu sunt copil. Am dreptul la viață!..    
Cei pe care i-am cunoscut miercuri în sala mică a Primăriei Oradea, în jurul mesei ovale, i-am reîntâlnit sâmbătă în Piața Independenței: dna Miorița Săteanu – președintele Uniunii Femeilor Bihor, Alina Galea și Cornel Caba – de la Centrul Creștin „Viața Nouă”, Mihaela Vișan – de la Centrul de Consiliere „Puls”, dl Jakabfy Ladislau – reprezentantul Bisericii Reformate..., cărora li s-au alăturat oficiali: directorul cancelariei prefectului, dna Claudia Timofte, doamna deputat Florica Cherecheș, dl deputat Szabo Odon ....
„Evenimentul de anul acesta are mesajul „Spune Da vieții!” Noi când spunem acest lucru, dorim să aducem speranță, dragoste. Să aducem un mesaj: Dumnezeu este dragoste! E foarte adevărat că este singurul care dă viața și este singurul care are dreptul să o ia! Noi nu condamnăm femeile care au făcut avort. Se spune că Dumnezeu le iubește și că există vindecare pentru ele. Haideți astăzi să facem un marș care să aducă speranțe în orașul Oradea. În partea lui finală, care va fi la Maternitate, vom lansa baloane cu nume de copii. Vom dărui flori doamnelor care au născut. Vrem să apreciem viața”, a spus dl Cornel Caba în deschiderea manifestării.
„Împreună cu noi astăzi, ca și anul trecut este doamna deputat USL Florica Cherecheș, dumneaei este o apropiată a acestei mișcări și într-adevăr, îmi place s-o prezint ca pe o Doamnă, o adevărată Doamnă.
„La fiecare 4 minute, în România, o viață este curmată”
„Ieri mai multe organizații și biserici ortodoxe au declarat Zi de doliu național pentru pruncii nenăscuți și foarte mulți din cei care au citit aceste mesaje au fost îndemnați să poarte o panglică de doliu la rever. Astăzi, este ziua în care în 27 sau 29 de orașe și sate din România, se sărbătorește viața și are loc un marș pentru viață. Acuma, gândiți-vă la ziua de ieri. Cât a fost de urâtă, și cerul plângea, cu lacrimi și cu fulgi. Astăzi, Dumnezeu ne-a dat soare. Pentru că Dumnezeu binecuvântează viața și susține și iubește pe fiecare copilaș... Aș vrea să vă spun un lucru foarte trist: La fiecare 4 minute, în România, o viață este curmată. Astfel că în fiecare zi, între 350 și 400 de copii nu mai văd lumina zilei. Este trist. Pentru că noi ocupăm un loc IV în Europa ca număr de avorturi. După 1990, statisticile spun că peste 8.000.000 de copii au fost avortați și, din păcate, ce mă întristestează foarte mult este că deși trăim în societatea cunoașterii... prea multe femei consideră avortul ca și o metodă de contracepție. În România, o femeie are, în medie, trei avorturi. Record: o femeie are 35 de avorturi la activ. Ca și membru în comisia de învățământ, voi milita pentru a se introduce Educația pentru sănătate, educația pentru viață în școală, ca și materie obligatorie...”, a spus doamna deputat Florica Cherecheș.
Doamna Claudia Timofte, director de cancelarie la Instituția Prefectului:
„Trebuie să ne sensibilizați pe noi, autorități locale, pe noi, autorități centrale!”
„Mărturisesc că sunt pentru prima dată alături de dumneavoastră, deși v-am urmărit acțiunea din presă și vreau să vă felicit pentru organizarea acestui eveniment. Uitându-mă la dumneavoastră am citit foarte multe mesaje. E dureros ceea ce am citit: „Mamă, nu mă ucide!” Înainte de a citi un asemenea mesaj ar trebui să ne gândim ce a determinat-o pe acea femeie să facă avort. După anii ’90, de la interzicerea avortului la o liberalizare totală a avortului, trebuia făcut ceva. Mă bucur că astăzi facem ceva și nu e târziu... Dumneavoastră trebuie să ne sensibilizați pe noi, autorități locale, pe noi, autorități centrale. Sensibilizându-ne vom putea face un lucru bun pentru viitorul țării”.
„Doresc să nu vă fie frică de viață!”
 Dl deputat Szabo Odon și-a început discursul cu o mărturisire. „Provin dintr-o familie unde părinții mei au fost 12 copii. Noi, deja, am fost doi, dar eu deja am cinci copii. Și pentru ceea ce astăzi venim să punem credință, eu am simțit-o pe pielea mea”. La al patrulea copil, „prietenii” și medicii „binevoitori” i-au sfătuit să facă avort, întrucât testele nu sunt favorabile, iar copilul s-ar putea naște cu probleme. Și-au asumat riscuri și responsabilități, s-au rugat lui Dumnezeu, și au decis să-și ducă crucea așa cum va fi, iar copilașul s-a născut cât se poate de normal și de sănătos, fără probleme... „Doresc să nu vă fie frică de viață!” a conchis dl deputat.
Tot aici au mai luat cuvântul și câteva fețe bisericești. De pe Independenței s-a plecat în marș pașnic pe lângă parc, spre Maternitate, cu mașina Poliției locale în față. În curtea maternității au avut loc încă câteva luări de cuvânt, iar o mămică (Beatrice) cu bebelușul în brațe (Mara) după ce a răspuns unor întrebări a fost felicitată de organizatori. O delegație din partea organizatorilor a dăruit flori mamelor în câteva saloane. Baloanele purtând numele unor copii au fost lansate în văzduh în numele vieții, care trebuie să triumfe!
Manifestarea s-a încheiat cu rostirea în cor a rugăciunii „Tatăl Nostru”. Ultimul cuvânt l-a avut tot Cornel Caba, organizatorul nr.1, piesa de bază și de greutate a manifestării.
„Rămâneți o binecuvântare pentru orașul acesta și o speranță! Mergeți în pace, în ordine și respectând regulile de circulație!” (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (87 de poze), accesați Galeria foto: „Dumnezeu este dragoste!” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 30 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!