Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Printre fulgi răzleți, cu primăvara-n suflet la Oradea

Școala Leș

Printre fulgi răzleți, cu primăvara-n suflet la Oradea

Luni, 1 aprilie 2013, parcă pentru a-i face în ciudă frigului de afară, elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Nr. 3 Leș s-au urcat în microbuzele școlare, cu drag puse la dispoziție de conducerea școlii – dna director prof. Tănase Melinda, și au pornit la drum dis-de-dimineață.

Împinși de curiozitate, dar și de dorința de a ști și a cunoaște mai multe, elevii au intrat în frumoasa clădire a Teatrului „Regina Maria” din Oradea pentru a descoperi tainele teatrului, urmărind spectacolul „Baltagul”. Captivați de interpretarea profesionistă a actorilor, de decoruri, costumații, dar și de subiectul piesei, aceștia au urmărit cu sufletul la gură drumul Vitoriei Lipan, găsirea și pedepsirea ucigașilor soțului ei.
Însoțiți de doamnele profesoare Jurcuțiu Oana și Romanu Flavia, dar și de domnul profesor Belicciu Tudor, mânați de aceeași curiozitate, copiii au pornit la pas prin municipiul Oradea observând cu atenție clădirea Primăriei, turnul cu ceas ce ne cântă și ne încântă cu „Marșul lui Iancu” la fiecare oră fixă, Biserica cu Lună, statuile din centru orașului și Pasajul Vulturul Negru construit în stilul secession.
După atâta drum, elevii au poposit la Restaurant-Pizzerie Bridge, loc în care au putut să-și exerseze și să își consolideze abilitățile sociale și bunele maniere servind o pizza și un suc. Au avut astfel ocazia de a conversa, de a schimba impresii și păreri, de a se bucura de o zi petrecută împreună într-un alt cadru decât sălile de clasă de la școală.
Bucuroși, osteniți, mai șotioși în această zi de 1 aprilie, cu o lumină aparte în ochi, mai înțelepți, s-au întors acasă pe după-amiază împărtășind și celor dragi noutățile aflate în această primă zi a săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun!” în care au văzut orașul Oradea din altă perspectivă, cu alți ochi decât atunci când sunt doar niște trecători grăbiți...!
Și cine știe câte îi mai așteaptă...!
Prof. Oana Jurcuțiu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Printre fulgi răzleți, cu primăvara-n suflet la Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019